Concert harpiste Inge Louisa van Grinsven in Van Goghkerkje Nuenen

Harpiste Inge Louisa van Grinsven (21) geeft op zaterdag 11 juni 2022 een concert in het Van Goghkerkje in Nuenen. Telling stories with art and music is de titel van het concert en op het programma staat zowel klassiek als modern repertoire.

Van Grinsven doet een greep uit stukken die specifiek voor harp zijn geschreven, maar ook uit filmmuziek, arrangementen en eigen composities. Namen die voorbij komen zijn onder andere Bach, Debussy, Disney, ABBA en Elvis Presley, waarmee de muzikante wil laten horen hoe veelzijdig de harp als instrument is. Bovendien combineert zij haar optreden met een presentatie van haar tekeningen en schilderijen.

Inge Louisa van Grinsven

Inge Louisa van Grinsven ontdekte haar passie voor de harp op negenjarige leeftijd. Sinds 2019 studeert ze harp aan het conservatorium van Amsterdam bij Erika Waardenburg en Gwyneth Wentink. Van 2015 tot 2018 studeerde zij aan de jong talentklas van het Brabants conservatorium in Tilburg bij Ernestine Stoop. Ze won prijzen op nationale en internationale concoursen. Dit jaar eindigde zij nog als eerste op het Rosa Spier Harpconcours 2022. Eerder viel ze onder andere in de prijzen op het Internationaal harpconcours in Portugal, het O’Carolan festival in Ierland en bij het Prinses Christina Concours. In 2019 won zij de AMPA Willem Twee talentprijs in ’s-Hertogenbosch. Sinds 2017 is Van Grinsven laureaat van Classic Young Masters, een organisatie die jonge getalenteerde musici steunt in hun muzikale ontwikkeling.

Het hervormde kerkje in Nuenen, in 1884 geschilderd door Vincent van Gogh.

Als soliste heeft Van Grinsven onder andere gespeeld met Orkest Zuid en met Sinfonia Rotterdam. Zij trad onder meer op in de Doelen in Rotterdam, het concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw Eindhoven, het Bachfestival in Dordrecht en ze was te zien en te horen in het tv-programma Podium Witteman. (en)

Het concert in het Van Goghkerkje, Papenvoort 2a in Nuenen, begint om 20.00 uur.

www.ingelouisa.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *