Concerten Storioni Festival op bijzondere locaties in en rondom Eindhoven

Nu de pandemie uitgeraasd lijkt, kan het Storioni Festival zijn vleugels weer breed uitslaan. Van woensdag 1 tot en met eerste pinksterdag 5 juni klinkt er klassieke muziek op uiteenlopende locaties in en om Eindhoven. Het Storioni Festival is een initiatief van het Storioni Trio van violist Wouter Vossen, zijn broer cellist Marc Vossen en Pianist Bart van de Roer. Zij treden al meer dan vijfentwintig jaar samen op en het trio heeft zowel in binnen- als buitenland een grote reputatie opgebouwd in de wereld van de kamermuziek.

Concert in het kader van het Storioni Festival in de werkplaats van Piet Hein Eek. Archieffoto >Max Kneefel

Het motto van het festival is dit jaar verhalen vertellen. Een aantal musici heeft zijn medewerking toegezegd, zoals Sharon Kam, Antti Tikkanen en Sergey Malov. Er worden werken uitgevoerd van onder meer Schubert, Mozart en Schumann. De Finse componist Sebastian Fagerlund is gevraagd om speciaal voor het festival een trio te schrijven. Dat beleeft in het Muziekgebouw Eindhoven haar wereldpremière. Het Storioni Festival wordt afgesloten op zondag 5 juni met een uitvoering van ‘Vleugels’, de uiterst succesvolle theaterproductie over het leven van Clara en Robert Schumann met de bekende acteurs Thom Hoffman en Saskia Temmink.

Optreden van het Storioni Trio, v.l.n.r. Bart van de Roer, Wouter Vossen, Marc Vossen. Archieffoto > Max Kneefel

Locaties

Het festival presenteert tien concerten op bijzondere locaties, zoals in een van de laatst bewoonde kastelen van Nederland: Kasteel Heeze. Daarnaast brengt het festival een bezoek aan Piet Hein Eek, waar concerten plaatsvinden te midden van het design in de werkplaats van de ontwerper. Verder staan concerten bij het Muziekgebouw Eindhoven en op de Technische Universiteit Eindhoven op het programma. Onder de noemer Music in the Streets geven musici op zaterdag 4 juni uitvoeringen in de binnenstad van Eindhoven. (en)

www.storioni-festival.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *