Bezoekers van festival Best Kept Secret kunnen gratis naar Museum De Pont

Bezoekers van het popfestival Best Kept Secret mogen op vertoon van hun toegangsbewijs in de maand juni gratis Museum De Pont in Tilburg bezoeken. Dat hebben zij te danken aan de samenwerking tussen beide organisaties die moet leiden tot een kruisbestuiving van disciplines.

Best Kept Secret kon vanwege corona twee jaar niet doorgaan en vindt nu plaats op 10, 11 en 12 juni 2022 in Beekse Bergen. Daar treden tientallen groepen op onder wie Nick Cave & The Bad Seeds, Wolf Alice, The Strokes, Deus en Metronomy. Op het festivalterrein is videokunst te zien uit de collectie van De Pont. Om de samenwerking tussen het festival en het museum te vieren, treedt op donderdag 26 mei zangeres Pitou op tussen de kunstwerken in De Pont. Dit concert bestaat uit twee sets, om 18.30 uur en 19.30 uur. Zoals elke donderdag is het museum dan vanaf 17.00 uur tot 21.00 uur gratis toegankelijk.

Singer-songwriter Pitou. Beeld > video 3 voor 12 vpro 2017.

De muziek van de Amsterdamse singer-songwriter Pitou wordt gekarakteriseerd door haar betoverende, veelkleurige stem en eigenzinnige composities. Sprookjesachtige vertellingen, die van klein en delicaat tot groots en orkestraal gaan. Als kind zong zij in een professioneel klassiek kinderkoor. Op zoek naar onafhankelijkheid begon ze haar eigen muziek te schrijven.

Op het festival zelf (10-12 juni) is er videokunst te zien uit de collectie van De Pont. Festivalbezoekers krijgen op vertoon van hun festivalticket (of polsbandje) de hele maand juni gratis entree in het museum. (en)

Foto boven: Best Kept Secret 2022 foto > Kevin van Deutekom

www.bestkeptsecret.nl

www.museumdepont.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *