Jazzmuzikant Peter Willems wint Conservatorium Talent Award 2022

In de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch sleepte bassist Peter Willems van het Conservatorium van Maastricht zondag 22 mei de Conservatorium Talent Award in de wacht. Deze prijs bestaat uit vijfduizend euro, te besteden aan talentontwikkeling en een optreden tijdens de komende editie van Jazz in Duketown. Zangeres Fenne Scholte van het HKU Utrechts Conservatorium ontving de Mingus-prijs voor de beste compositie.

Conservatorium Talent Award (CTA) is een muzikaal jazzevenement dat letterlijk en figuurlijk een podium biedt aan aanstormend talent in verschillende disciplines: van zang tot gitaar en van trombone tot contrabas. De beste studenten van zeven Nederlandse conservatoria streden dit jaar om de Conservatorium Talent Award 2022.

Basist Peter Willems is winnaar van de Conservatorium Talent Award 2022. Foto > Wim Roelsma

Iedere finalist speelde een set met een eigen band, met in ieder geval één zelfgeschreven compositie. Een vakjury beoordeelde de talenten op speltechniek, improvisatie, overtuigingskracht, creativiteit en presentatie. ’s Avonds traden de kandidaten op met het befaamde Jazz Orchestra of the Concertgebouw, waarna de prijzen werden uitgereikt. De jury was enthousiast over de creativiteit en authenticiteit van Peter Willems, de verschillende instrumentaties en het dynamisch benaderen van de bezetting.

Fenne Scholte won de Mingus-prijs. Foto > Arno Lucas Photography

Mingus-prijs

Sinds 2020 wordt naast de prijs voor de winnaar ook een prijs van duizend euro uitgereikt voor de meest avontuurlijke en vernieuwende compositie. Deze compositieprijs wordt mogelijk gemaakt met een bijdrage uit het Mingus-fonds, een fonds op naam van het Prins Bernhard Cultuurfonds. De Mingus-prijs werd zondag gewonnen door Fenne Scholte van het HKU Utrechts Conservatorium. Het festival Jazz in Duketown vindt plaats in het pinksterweekeinde van 3 tot en met 6 juni 2022. (en)

Lees ook op Brabant Cultureel:
Zeven finalisten strijden om de Conservatorium Talent Award 2022
Jazzfestivals in Breda en ’s-Hertogenbosch pakken weer uit na corona
Jazzvocalist Tijn Heijblom genomineerd voor Conservatorium Talent Award 2020
Cultuurprijs Prins Bernhard Cultuurfonds voor jazzmuzicus Paul van Kemenade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *