Dromen over een nieuwe wereld bij BredaPhoto

Het tweejaarlijkse internationale fotofestival, BredaPhoto vindt dit jaar plaats van 8 september tot en met 23 oktober. Het betreft de tiende editie. Het thema van deze editie is Theatre of Dreams en dat gaat over ‘hoop, verandering en een nieuwe wereld met vernieuwende ideeën’, zo melden de organisatoren van wat inmiddels te boek staat als ‘de grootste fototentoonstelling in de Benelux’.

Yann Gross & Arguiñe Escandón, AYA

Op diverse door heel Breda verspreide locaties, zowel binnen als in de openbare ruimte, is werk te zien van zo’n vijftig fotografen uit heel de wereld. Ook het vijfkoppige team van curatoren is ditmaal internationaal van samenstelling. Het gaat om fotograaf en beeldend kunstenaar Denise Camargo (Brazilië), fotograaf en schrijver Tanvi Mishra (India), fotograaf en curator Mohamed Somji (Verenige Arabische Emiraten), fotograaf en curator Reinout van den Bergh (Nederland) en Fleur van Muiswinkel (Nederland). Van den Bergh is al sinds 2006 curator van het festival, Van Muiswinkel werd in 2020 de eerste directeur van BredaPhoto. Gast-curator Newsha Tavakolian maakt daarnaast in de Grote Kerk Breda de zeer persoonlijke tentoonstelling Space to Breathe.

Annegien van Doorn, Biophilia

Vast onderdeel van het internationale fotofestival is het zogeheten International Talent Program. Ditmaal deden vijfenveertig studenten van negen Europese kunstacademies hieraan mee. Van elke academie is één student gekozen om te exposeren tijdens BredaPhoto 2022. (je)

Foto voorpagina > Felipe Romero Beltran, Dialect

www.bredaphoto.nl

Lees ook op Brabant Cultureel:
Debat over verwijdering omstreden foto’s van BredaPhoto
Fascinerend en divers werk van vaak onbekende fotografen op BredaPhoto
BredaPhoto moet niet toegeven aan eis van politieke correctheid
Op BredaPhoto 2020 is genoeg te ontdekken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *