Beste korte filmproducties op tweede editie Zuidelijk Film Festival

Op vrijdag 13 mei en zaterdag 14 mei vindt bij Cinecitta in Tilburg de tweede editie plaats van het Zuidelijk Film Festival. Een festival met de beste korte films van filmmakers uit Noord-Brabant, Limburg, Zeeland en Vlaanderen. Fictiefilms, documentaires en animaties worden in afwisselende en verrassende filmblokken vertoond. Naast de competitie is er dit jaar ook een speciaal themablok op zaterdag 14 mei waarin genrefilms centraal staan.

Astrid van Eck in de korte film ‘Grit’ van de Zeeuwse filmmaker Matthias Hoekman.

Het festival richt zich op film in de traditionele zin van het woord: films die bedoeld zijn voor het grote witte doek. Centraal staan narratieve korte films voor een breed publiek, met een duidelijke stempel van de maker. Makers die verhalenvertellers zijn en het publiek met hun werk doen verwonderen, ontroeren, vermaken en verbijsteren. Zowel fictiefilms, documentaires als animatiefilms komen aan bod.

Het festival begon in 2018 als het Tilburgs Film Festival bij bioscoop Cinecitta in Tilburg. Na twee succesvolle edities werd in 2020 besloten om verder te gaan als het Zuidelijk Film Festival, met dezelfde sfeer, maar met een uitgebreider aanbod en een focus op zowel films als filmmakers uit de zuidelijke regio’s van Nederland en uit Vlaanderen.

Scène uit Shiny New World van de Brabantse filmmaker Jan van Gorkum. Een film in de categorie horror/zwarte komedie. De film was al te zien op diverse internationale festivals.

Het festival is een initiatief van filmmakers Jan van Gorkum, Lidi Toepoel en Dennis de Bakker. De organisatoren willen een podium bieden en filmmakers en de filmcultuur in de betreffende regio’s stimuleren. Het doel is ook zo een voedingsbodem te creëren voor nieuwe filmproducties en samenwerking te bevorderen. (en)

In 2022 vindt het festival plaats op vrijdag 13 mei en zaterdag 14 mei bij bioscoop Cinecitta in Tilburg. De online voorverkoop loopt tot en met 11 mei via de website van Cinecitta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *