Books on Tour in Breda met Simone Atangana Bekono, Özcan Akyol en Vamba Sherif

Books on Tour is een reizend evenement rond boeken dat zich richt op een zo breed mogelijk publiek, met name buiten de Randstad. Op een laagdrempelige manier brengen schrijvers en dichters hun werk tijdens een literair-culturele middag of avond onder de aandacht. De programma’s worden gecombineerd met andere podiumkunsten en steeds is ook een lokale schrijver, dichter of performer onderdeelk van het programma. Books on Tour is een initiatief van De Vrije Uitgevers en wordt georganiseerd door de Stichting Bevordering Lees- en Schrijfplezier.

Donderdagavond 21 april 2022 staat het literair-culturele programma Books on Tour in De Nieuwe Veste in Breda in het teken van Nieuwkomers. Drie schrijvers met ieder een andere culturele achtergrond vertellen over hun boeken en de manier waarop cultuur en cultuurverschillen daarin een rol spelen. Presentator Diederik Samwel ontvangt die avond schrijfster Simone Atangana Bekono, bestsellerauteur Özcan (Eus) Akyol en auteur en journalist Vamba Sherif. Het muzikale deel wordt verzorgd door singer-songwriter Geejee.

Dichter Simone Atangana Bekono (1991) publiceerde twee jaar geleden haar eerste roman Confrontaties. Het boek kreeg lovende recensies, haalde de shortlist van de Libris Literatuurprijs en won vorig jaar de prijs voor het Beste Boek voor Jongeren. In Confrontaties schrijft Bekono, dochter van een Kameroense vader en een Nederlandse moeder, over racisme, discriminatie en de hardnekkige vooroordelen in de samenleving over mensen met een andere achtergrond. Tijdens Books on Tour gaat zij in op haar jeugd in het Brabantse Dongen, haar inspiratiebronnen en de noodzaak haar stem te laten horen. (hvk)

Books on Tour in de Theaterzaal Nieuwe Veste in Breda, 21 april 2022, aanvang 20.00 uur. Toegang: € 15,00 / € 10,00 voor studenten/CJP / € 7,50 livestream. Kaarten zijn te koop bij Boekhandel van Kemenade & Hollaers in Breda, aan de receptie van de Nieuwe Veste en online via bibliotheekbreda.nl

https://booksontour.nl

www.nieuweveste.nl

Lees ook op Brabant Cultureel:
Knetterend proza in de debuutroman van Dongense schrijfster Bekono

Reacties (3)

 1. Frans van Hoof schreef:

  Ik lees deze aankondiging in de editie van 26 april. Jammer !

 2. Yvo Janssen schreef:

  Wat een leuke avond was dit! Top georganiseerd en mooie gesprekken.

 3. Diederik Samwel schreef:

  Op donderdag 24 november organiseren we een nieuwe editie van het literair-culturele programma Books on Tour. Te gast zijn spoken word artiest Amara van der Elst, auteurs Dido Michielsen en Gustaaf Peek en theatermaker Storm Boenders. Naar aanleiding van hun voordrachten gaat Diederik Samwel met hen en met het publiek in gesprek over de Indische identiteit. Naar goed gebruik is het programma ook online te volgen.
  Locatie: Nieuwe Veste, Molenstraat 6, Breda. Aanvang: 20.00 uur.
  Tickets: Books on tour: Indische Verhalen | Nieuwe Veste
  https://www.nieuweveste.nl/index.php/agenda/books-on-tour-indische-verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *