Coen van Ham en Hugo Tieleman exposeren in Kruisruimte in Eindhoven

Zaterdag 9 april 2022 om 14.00 uur opent kunsthistoricus Rebecca Nelemans de expositie ‘After the Eight Day’ met werk van Coen van Ham en Hugo Tieleman. De titel verwijst naar het scheppingsverhaal. Volgens de bijbel is de wereld in zeven dagen geschapen. Eigenlijk in zes, want de zevende dag was een rustdag. De achtste dag was de dag dat Jezus, de Verlosser, opstond uit de dood en wordt gezien als een nieuw begin.

Hugo Tieleman en Coen van Ham

Veel mensen, ook Coen van Ham (1971) en Hugo Tieleman (1982), hebben de lockdown ervaren als een periode van rust en bezinning. Een nieuw begin. Met hun werk bevragen zij de periode van na de pandemie. Is er iets veranderd? Tieleman richt zijn blik op de natuur, het landschap en de menselijke invloed daarop. Van Ham toont de innerlijke mens met zijn angsten, gevoelens en verlangens. Beide kunstenaars werken in een expressieve stijl. Tieleman toont zowel grote doeken als kleine werken op papier. Van Ham presenteert naast zijn schilderijen een panoramisch werk van 16 meter.

Hugo Tieleman, Deforestation.
Coen van Ham, The Eight Day.

Beide kunstenaars volgden hun opleiding aan SintLucas in Boxtel. Tieleman vervolgde zijn opleiding aan de HKU in Utrecht, Van Ham aan de Design Academy in Eindhoven. Naast zijn werk als designer (van het label Coen!) is hij altijd als autonoom kunstenaar blijven werken.

Rebecca Nelemans schreef de tekst voor de catalogus die bij gelegenheid van de expositie uitkomt. ‘Kunstenaars zitten altijd al in een soort van zelfgekozen lockdown. In de afzondering van hun atelier onderzoeken zij de belangrijke vragen van het leven. Elke dag trekken zij zich terug in hun eigen parallelle wereld om de confrontatie aan te gaan met die vraagstukken en met hun eigen twijfels daarover. En ook al hebben ze uiteindelijk geen pasklare oplossingen, ze bieden ons wel een venster op ongekende mogelijkheden.’ (ivb)

De expositie is te zien van 9 t/m 18 april 2022 (op maandag gesloten) van 13.00 tot 17.00 uur in de Kruisruimte, Generaal Bothastraat 7E, Eindhoven. Entree en catalogus gratis.

Er zijn tien special editions verkrijgbaar met van elke kunstenaar een uniek werk op papier.

Catalogus van de expositie, op de foto Rebecca Nelemans.

Home – Artconnections

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *