Anne Sey exposeert keramiek in Galerie Silex

Pottenbakken, keramiek maken, is – net als beeldhouwen – een bezigheid met zware materialen en bijzondere gereedschappen, waaronder een oven. Het is dan ook niet echt verwonderlijk dat een speciaalzaak in alles wat keramisten nodig hebben is gevestigd op een bedrijventerrein. Silex in ’s-Hertogenbosch is zo’n bedrijf op het bedrijventerrein De Vutter onder Engelen. Daarnaast is er een vestiging in Zwolle.

Silex is meer dan een winkel. Er is een ruimte voor workshops, een inloopatelier voor wie eens iets met klei wil proberen en er is een oven waar keramisten tegen betaling gebruik van kunnen maken. En in ‘s-Hertogenbosch is er een galerie waarin keramisten hun werk kunnen tonen.

Werk van Anne Sey en, hieronder, Anne Sey aan het werk. Foto’s > website Anne Sey

Gedurende de maand maart 2022 is hier een solo-expositie te zien met werk van Anne Sey. Sey, geboren en opgegroeid in Oost-Berlijn, studeerde daar Japans en raakte niet alleen verknocht aan dat land en zijn taal, maar werd ook een keramiste die zich laat inspireren door Japanse keramiek. Vooral de oude tradities van het glazuren fascineren haar en zij maakt dan ook haar eigen glazuren. Zelf vindt zij dat ze zich met haar werk bevindt op het snijvlak van kunst en ambacht en ze streeft naar een moderne, maar ook tijdloze eenvoud zoals die ook in Japan al eeuwen wordt gewaardeerd.

Die Japanse insteek spreekt ook uit de titel van haar expositie bij Silex: ‘Haru no ogawa – 春の小川 – Lentebeekje’. Dat is ook de titel van een traditioneel Japans kinderliedje dat een beek bezingt die na de dooi voortkabbelt en de planten op de oever aanmoedigt om tot bloei te komen. Op 5 maart is Sey ’s middags zelf in de galerie aanwezig. (lt)

‘Haru no ogawa – 春の小川 – Lentebeekje’, van 1 tot en met 31 maart 2022 in Galerie Silex, De Meerheuvel 21, 5221 EA ’s-Hertogenbosch.

www.silexshop.nl/galerie

www.annesey.nl

Lees ook in Brabant Cultureel:
Anne Sey biedt met een fietsreisboek een inkijkje in niet-toeristisch Japan

Beluister het Japanse kinderliedje:

© Brabant Cultureel 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *