Doeko L. blijft een jaar langer stadsdichter van Den Bosch

De stichting Letterbekken heeft de termijn van Doeko L. als stadsdichter van ’s-Hertogenbosch eenmalig met een jaar verlengd. “Omdat Doeko juist in deze coronatijd begon, heeft hij niet alle kansen gekregen om dit eerste stadsdichterschap aan het publiek te tonen zoals hij zou willen”, laat Friso Woudstra namens Letterbekken weten.

Dat extra jaar wil Doeko L. ook gebruiken om een solide basis te leggen voor de volgende stadsdichter. Doeko L. heeft tijdens de coronapandemie niet of nauwelijks voor publiek kunnen optreden en zijn laatste termijn wil hij daarom graag afsluiten met een poëtisch publieksevenement.

Nu de deuren in de culturele sector weer opengaan heeft Letterbekken meteen een nieuwe activiteit op poten gezet. Op 4 maart 2022 vindt BruTaal Kabaal plaats, een manifestatie waarbij muziek en taal naadloos in elkaar overgaan. “Het idee voor deze nieuwe muzikale editie van Letterbekken kwam eigenlijk naar aanleiding van een gesprek met dichter Jan Eikelenboom. Hij wilde zijn nieuwe voorstelling STAAL naar Den Bosch brengen”, legt organisator Woudstra uit. “Omdat Letterbekken bij Huis73 een prachtige theaterzaal heeft gekregen. kunnen we ook nieuwe dingen proberen. Het is ons doel om een nóg breder publiek bij ons poëziepodium te betrekken. We merken dat veel mensen Letterbekken-avonden als erg leuk, prikkelend en verdiepend ervaren.”

Naast de voorstelling van STAAL gaat de nieuwe Bosschenaar Kamiel Choi ook met het thema muziek aan de gang. Organisator Friso Woudstra draagt bij met een greep uit zijn poëzieliedjes. Verder is er een open podium waarop Letterbekken nieuwe schrijvers uitdaagt om van zich te laten horen. Als kers op de taart vertoont Stadsdichter Doeko L. een recent gemaakte korte poëziefilm over afzinken en weer komen bovendrijven in deze tijden van sociale afzondering (uit zijn voorstelling in wording: Doeko L. – Nu nòg droger). (en)

BruTaal KaBaal, vrijdag 4 maart in de theaterzaal van Huis73. Aanvang 20.00 uur, entree € 5,00. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *