Festival Graphic Matters in Breda uitgesteld

Het internationale, tweejaarlijkse grafisch ontwerpfestival Graphic Matters in Breda, dat voor dit voorjaar op de agenda stond, is uitgesteld naar het voorjaar van 2023. Voornaamste reden voor het uitstel is de aanhoudende onzekerheid rond Covid-19. Eerder was deze achtste editie al verzet van 2021 naar 2022, omdat de organisatie het festival anders wilde opzetten: het plan is om niet langer elke twee jaar een hoogtepunt te presenteren, maar om een doorlopend programma op te zetten met ruimte voor experiment, gecombineerd met een groot tweejaarlijks publieksevenement. “Het huidige perspectief geeft ons te weinig voorbereidingstijd en zekerheid om een volwaardig evenement in de nieuwe stijl neer te zetten”, zegt oprichter/directeur Dennis Elbers.


Ilse Weisfelt en Casper Herselman (ATTAK) exposeren tot 15 maart 2022 in de 3sec.gallery. Langs de wanden van de in- en uitgang van de Chassé Parking zijn hun werken te zien onder de titel ‘make this girl shout, make this boy scream’. Foto > Edwin Wiekens

Ook speelt mee dat locaties ontbreken waar zowel binnen als buiten kan worden geëxposeerd. Plekken die eerder werden gebruikt, zoals als de Parade, de Stokvishallen, Backer & Rueb, Electron en de Stadsgalerij zijn niet beschikbaar. Graphic Matters biedt dit jaar wel een doorlopend programma met onder meer exposities in de openbare ruimte en een Summer School voor internationale ontwerpers.

De vorige editie van het festival vond plaats in het najaar van 2019. De exposities, lezingen, workshops en masterclasses trokken duizenden deelnemers en bezoekers. (cl)

Foto voorpagina: Graphic Matters in 2019. ‘No visual is worth a thousand words’ door Rob en Robin. Foto > Edwin Wiekens

Graphic Matters

Lees ook in Brabant Cultureel:
Information Superpower thema van het Graphic Matters Festival in Breda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *