Twintig kunstenaars exposeren in de natuur bij LandArtBrabant

Werk van twintig kunstenaars uit binnen- en buitenland is tot en met zondag 19 september 2021 te zien bij LandArtBrabant. Bezoekers kunnen in Wintelre (gemeente Eersel) via een wandelroute de  kunstwerken bekijken die de deelnemers speciaal voor dit evenement hebben gemaakt. 

LandArtBrabant is de voorzetting van LandArtDiessen, dat een aantal jaren plaatsvond in het Reuseldal en het natuurgebied ’t Turkaa. Dit is inmiddels de dertiende editie. De natuur is wat de kunstenaars van LandArtBrabant  bindt. Hun inspiratie vinden ze in het landschap, in dit geval in het dorp Wintelre. De verschillende kunstwerken zijn gemaakt van materiaal uit de omgeving, of van ander materiaal waardoor het landschap totaal anders wordt beleefd en een andere dimensie krijgt.

Werk dat Ria Bernards maakte voor LandArtBrabant.

De deelnemende kunstenaars zijn: Maarten Fleuren, Herman van Sambeek, Sarah Verspaandonk, Hester Pilz, Joyce Zwerver, Mirjam Korse, Theo van Keulen, Rogier Ruys, Riek Wouters van Montfort, Arjan Fokker, Guus Wouters, Iza Dekker, Jeannette Koster, Ria Bernhards, Kees Ketelaars, Marina van der Kooi, Francoise Braun – Casper Teijgeler, Elly Kavelaars, Else Ringnalda 

De kunstwandelroute start bij Hoeve de Nachtegaal, Merenweg 1 in Wintelre. Aan het begin van de route bevindt zich een box met daarin de namen van de kunstwerken en de deelnemende kunstenaars. De toegang tot LandArtBrabant is gratis. (red.)

Foto boven: Werk van Guus Wouters

www.landartbrabant.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *