Bredase broers Ruud en Erik van Empel in GrensGeluiden

De broers Ruud en Erik van Empel, geboren en getogen in Breda, zijn allebei werkzaam in de artistieke wereld. De een als fotograaf, de ander als cameraman en regisseur. Zondag 12 september zijn ze te gast in het culturele radioprogramma GrensGeluiden. De presentatie is in handen van Rene Oomen.

Ruud van Empel (1958), die is opgeleid aan academie St. Joost, toont in zijn fotowerken paradijselijke omgevingen met vaak fictieve kinderportretten. Zijn fotowerken bestaan uit gecomponeerde computercollages waarin de mens en de natuur naar een nieuwe realiteit worden verheven. Zijn werk is sprookjesachtig maar tegelijkertijd vervreemdend. Op dit moment is er in het Vincent van GoghHuis in Zundert een expositie met nieuwe werken van Ruud van Empel. Speciaal voor deze gelegenheid heeft hij zich ondergedompeld in de wereld van Vincent van Gogh. Ook in het Stedelijk Museum Breda hangt er nu werk van Ruud van Empel.

Broer Erik (1956) heeft als cameraman meegewerkt aan veel documentaires. Hij draaide onder andere de documentaire over André Hazes en trok met journalist Bram Vermeulen door de Sahara. Als regisseur maakte hij documentaires voor Het Uur van de Wolf zoals Paolo Ventura, de verdwijnende man (2016) en Tour des Legendes (2003). In 2011 maakte hij een documentair portret van zijn broer Ruud onder de titel De onschuld voorbij
Verder in GrensGeluiden een bespreking van het boek Willem die Madoc maakte van Nico Dros. (red.)

Programma GrensGeluiden, zondag 12 september 2021, van 11.00 tot 12.00 uur. Te beluisteren BredaNu radio. Live via internet en Radio gemist. FM-frequenties: 107.3 & 92.9 (kabel)

Foto boven: Ruud en Erik van Empel

www.grensgeluiden.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *