Expositie over Chagall in museum Krona wegens succes verlengd

De expositie met werk van Marc Chagall, in combinatie met hedendaagse kunst, in Museum Krona in Uden, blijkt een schot in de roos. De publieke belangstelling is zo groot dat de tentoonstelling verlengd is tot en met zondag 10 oktober 2021.

Oost en West, jodendom en christendom ontmoeten elkaar in het werk van Marc Chagall. De diversiteit aan werelden die Chagall bespeelde, maakte hem beroemd en bemind. Waar Chagall verenigde, worden momenteel grenzen opgeworpen. Chagalls kunst is daarom actueler dan ooit.

Onze redacteur Arnold Verplancke schreef eerder over de expositie Tussen de werelden: “Juist het samengaan van die verschillende religieuze en culturele invloeden maakt zijn werk voor het museum in Uden volop actueel in een tijd van vreemdelingenangst en vluchtelingencrises. En bovendien spannend om het te combineren met een selectie hedendaagse kunst. Dat levert interessante contrasten op. In de benedenzaal is een mooie collectie litho’s en gravures te zien die Chagall maakte op bijbelse onderwerpen. Ze zij afkomstig uit onder andere Amsterdam en Tel Aviv. Een onschuldig ogende Adam en Eva, maar al wel met slang en verboden vrucht, Sara en de engelen, maar ook Hagar in de woestijn.”

Behalve werk van Chagall zijn erv in Museum Krona kunstwerken te zien van CANAN, Hamid El Kanbouhi, Ramaz Goiati, Raquel van Haver, Menashe Kadishman, Daniel Kiczales, Marc Mulders, Shirin Neshat, Porat Salomon, Erik-Jan van der Schuur, Soody S. Sharifi en Masha Trebukova. (red.)
 

www.museumkrona.nl

Lees ook op Brabant Cultureel:
Een rijke Chagall-expositie in Uden en een overrompelende opera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *