Roman Rijneveld inspireert tot poëtische wandeling door de Vuchtpolder in Breda

De Bredase Isabel Schoonbeek studeerde vorig jaar cum laude af aan de Fontys Academie voor Theater. Haar afstudeervoorstelling WEI kon toen vanwege corona niet doorgaan. Cultuurliefhebbers kunnen nu alsnog kennismaken met haar werk dat zal worden gespeeld in de Vuchtpolder aan de rand van Breda

WEI is geen doorsnee voorstelling, maar een poëtische wandeling waarbij Schoonbeek zich heeft laten inspireren door de internationaal bekroonde roman De avond is ongemak van de in Werkendam geboren Marieke Lucas Rijneveld. In een notendop is dit waar WEI over gaat. ‘Het ene moment sta je nog tussen de huizen en de flats van de wijk Hoge Vucht, het andere moment loop je over paden en weggetjes, langs beemden en weilanden. In de verte een dorp, boerderijen, elektriciteitsmasten en nog net de koeltoren van de energiecentrale. Je ziet andere wandelaars, toevallige passanten, maar ook personages uit het verhaal dat zich intussen in je hoofd afspeelt’. (en)

Foto boven: Isabel Schoonbeek

Voorstelling: WEI. Tekst en regie: Isabel Schoonbeek. Spel: Daphne Hokke, Geff Huiskens, Jennie van Knotsenburg, Ruud Stienissen, Ankie de Wolff e.a. Tekstcoaching: Jorg van den Kieboom. Spelcoaching: Jasper Koopmans. Geluidsbeeld: Bram Schouw / Studio Solo foto Nick Prideaux. Productie: Bureau Pees.

Speeldata: Op zaterdag 17 juli 2021 is de première. Daarna voorstellingen op 18-19-20 juli en 2-3-4-5 september. Aanvang vanaf 20.00 uur, duur ongeveer 50 minuten. Meer informatie en kaarten via Bureau Pees.

www.bureaupees.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *