Muurschilderingen in ’s-Hertogenbosch voor getroffen middenstand

Zaterdagochtend 31 januari 2021 was beeldend kunstenaar Miesjel van Gerwen, samen met veertien andere Bossche kunstenaars, ondanks de snijdende kou, al vroeg aan het werk in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch. Een week na de ravage die relschoppers in coronatijd hebben aangericht in Brabantse steden als Eindhoven, ’s-Hertogenbosch, Tilburg en Breda zijn de meeste glasscherven weer opgeruimd, maar geven dichtgetimmerde ramen een naargeestige aanblik. De Bossche middenstand deed een oproep op sociale media of daar iets aan kon worden gedaan.

Kunstenaar Miesjel van Gerwen aan het werk in snijdende kou.
Bossche kunstenaars verfraaien de stad na de rellen.

Street art-platform Kings of Colors reageerde en nam contact op met de ondernemersvereniging Hartje ’s-Hertogenbosch. Creatief leider Jan-Henk van Ieperen van Kings of Colors: “We gaan hier en daar wat vrolijkheid brengen op die oerlelijke constructieplaten.” Samen met Frank Willems en Fleur Blom vormde hij de kern van de operatie. Onder de hashtag #UsingWallstoBuildBridges kregen ze een groep van vijftien (graffiti) kunstenaars bij elkaar die zaterdag en zondag de stad verfraaiden met muurschilderingen. Dat deden zij kosteloos. Als de panelen niet meer nodig zijn, worden ze geveild en de opbrengst gaat dan naar de getroffen ondernemers. (ivb)

Foto’s > Ben Nienhuis. Meer foto’s van deze spontane actie zijn te vinden op zijn facebookpagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *