Haperend geluk in dichtbundel en op Youtube

Man in de Maan is de naam van een Eindhovense stichting met als doelstelling het bevorderen van de literatuur in de regio. Het is een ‘club’ van en voor creatieve schrijvers die elkaar stimuleren, samen projecten opzetten en onder meer ook lezingen organiseren, en dat al vele jaren. Het nieuwste product is een bundel met de titel Haperend geluk en met teksten en tekeningen van en door Emma Crebolder, Kreek Daey Ouwens, Annelie David, Ineke van Doorn, Theo Rikken en Erik de Smedt. De bundel bevat zowel gedichten als proza waarin onvervulde verlangens, psychiatrie, ontheemding en vlucht, contact en contactverlies de centrale thema’s zijn. Naast nieuw werk zijn er vertalingen van Duitse gedichten van Konrad Bayer, Kaspar Hauser, Georg Heym, Christian Hoffmann von Hoffmannswaldau en Mascha Kaléko en een Franse tekst van Antoni Artaud. De tekeningen zijn van Ineke van Doorn. Een fysieke boekpresentatie was niet mogelijk, maar de Vlaamse kabel-tv zender Eclips tv wijdde er in het programma Denderland Boekenland een item aan dat ook op Youtube kan worden bekeken en beluisterd. In tien minuten wordt het boekje doorgebladerd en lezen diverse auteurs delen van hun bijdragen voor. (lt)

www.manindemaan.nl

Reacties (1)

  1. Joke van Overbruggen schreef:

    Haperend geluk: wat een leuk filmpje,
    ik heb er van genoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *