Nieuwjaarsconcert philharmonie zuidnederland bij Omroep Brabant

Traditie is dat philharmonie zuidnederland aan het begin van het nieuwe jaar in zalen in Noord-Brabant en Limburg nieuwjaarsconcerten geeft. Maar corona maakt dat deze keer onmogelijk. Het orkest treedt nu op in Muziekgebouw Eindhoven – rekening houdend met anderhalve meter afstand – en het concert is op tv te volgen via Omroep Brabant. Zondag 3 januari om 16.08 uur. 

Het nieuwjaarsconcert van philharmonie zuidnederland staat onder leiding van de Brabantse dirigent Sander Teepen (Deurne 1981). Op het programma staan enkele hoogtepunten uit de Spaanse en Latijns-Amerikaanse muziek. Zoals De Falla’s spetterende Vuurdans uit El Amor Brujo, Carmen van Bizet of de aria De Espagna Venga van Pablo Luna. Met optredens van solo-fluitist José Antonio Cabedo Cervera en de Russische mezzo-sopraan Anna Emelianova (bekend van Opera Zuid). Een speciale bijdrage er is van het cello-octet. (en)

Foto boven: dirigent Sander Teepen. foto > Jostijn Ligtvoet

www.sanderteepen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *