Zeventig acts op online #eindhovenfestival

Door het coronavirus zijn er heel wat activiteiten in de culturele sector afgelast. Maar in Eindhoven hebben de culturele instellingen gezamenlijk naar een manier gezocht om in de kerstvakantie aan het publiek toch een programma te kunnen aanbieden. Dat gebeurt onder de noemer #eindhovenfestival van 18 tot en met 31 december. 

In die periode zijn er zo’n zeventig acts te zien, thuis vanaf de bank. Want de acts worden via streaming naar de huiskamer gebracht, op computer, tablet of mobiel. Het is dus een digitaal festival. Het programma varieert van dans tot concert, film tot quiz, cabaret tot workshop en van lezing tot meezing. Het programma is breed en veelzijdig, voor jong en oud. 

Het festival wordt op vrijdag 18 december geopend met muziek van Michelle David & the Gospel Session, 3 GLOW lichtkunstwerken die virtueel gaan branden en de breakdanceshow van The Ruggeds. In de dagen daarna onder andere muziek van Hammond-specialist Rob Mostert, Pianist Matteo Myderwyck, de opera L’Heure Espagnole van Opera Zuid, Def Americans met Johnny Cash Christmas Carols.  

Frank Lammers als Karl Marx in een productie van Het Zuidelijk Toneel. Foto > Phile Deprez

En verder onder andere het Zuidelijk Toneel met Spinoza en Marx. Stadsdichter en muzikante, en host van het #eindhovenfestival, Iris Penning speelt samen met een celliste haar poëtische popliedjes. Het Vonderkoor presenteert ‘De weg naar het Plein’ een documentaire over verbinding in de Eindhovense wijk ‘Vonderkwartier. 
Het online festival wordt op 31 december afgesloten met een alternatief aftelmoment.

Het festival wordt gesteund door de gemeente Eindhoven. Wethouder cultuur & design Monique List-de Roos: “De cultuursector is enorm hard geraakt door de coronacrisis. Nog steeds kunnen culturele instellingen maar beperkt bezoekers ontvangen en zien makers een groot deel van hun opdrachten wegvallen. Ik zie gelukkig ook veel creatieve manieren waarop de sector haar aanbod toch bij haar publiek weet te brengen.” (en)

www.eindhovenfestival.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *