Genieten van obscure films tijdens BUT Film Festival in Breda

Liefhebbers van obscure films opgelet. In Breda vindt van 2 tot en met 6 september 2020 de vijftiende editie plaats van het  BUT Film Festival, een internationaal festival voor B-films, Underground en Trash (BUT). De organisatie belooft bizarre, experimentele of anderszins ontwrichtende films vol ‘geweld, absurdisme, creativiteit en banaliteit’. Thema dit jaar is Holy Shit.

Het festival vindt plaats in de Nieuwe Veste en het Chassé Theater in het centrum van de stad. Ook is er een drive-in bioscoop bij de Belcrumhaven. Behalve films is er een breed aanbod van optredens, exposities en workshops. In verband met corona is er voor de thuisblijvers een gratis online streamingprogramma met films en lezingen.

BUTFF is een initiatief van de stichting Idee-Fixe. Doel van die stichting is om een breed publiek kennis te laten maken met alternatieve kunst, met name fotografie, film, grafische vormgeving en digitale media, door een brug te slaan tussen publiek, artiest en distributeur. (cl)

www.butff.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *