Uitwisseling kunstwerken Van GoghHuis Zundert en PARK Tilburg

Het Vincent van GoghHuis in Zundert en het kunstplatform PARK in Tilburg gaan werken uit hun beider collecties uitwisselen om te exposeren. Werken van elf kunstenaars die in Zundert hun creaties hebben gemaakt zijn in Tilburg te zien. Omgekeerd is een beeldengroep van Tom Claasen, die eerder in PARK exposeerde, te bezichtigen in de tuin van het Van GoghHuis.

Onder de titel Van Gogh naar nu exposeert het Vincent van GoghHuis van 5 september 2020 tot en met 28 februari 2021 recente werken uit de museumcollectie. Daarmee laat het museum zien dat Van Gogh nog altijd een actuele bron van inspiratie vormt voor hedendaagse kunstenaars. Het gaat om werken van kunstenaars die hebben gewerkt in het gastatelier naast het Van Goghkerkje. Zij verbleven in de oude kosterswoning en lieten zich inspireren door Van Goghs geboortedorp en de omringende natuurgebieden. In ruil voor hun verblijf in de residentie doneren zij steeds een werk aan de collectie van het Van GoghHuis.

Stefan Peters, zonder titel, 2019. Olieverf op bladgoud op paneel. O.a. dit werk is te zien op de expositie in het Van GoghHuis.

In PARK aan het Wilhelminapark in Tilburg is van 12 september tot en met 25 oktober 2020 de expositie Nabeeld te zien met werken van de elf ‘Zundertse’ kunstenaars. Deze werken zijn uitgekozen door de vier curatoren van PARK – Platform for visual arts: Linda Arts, René Korten, Rob Moonen en Liza Voetman. In november 2019 zijn de vier curatoren/kunstenaars ieder een week te gast geweest in de residentie in Zundert. Ook het werk dat zij daar hebben gemaakt, wordt getoond in het Van GoghHuis.

Van 23 oktober tot en met 1 november 2020 wordt een benefietveiling gehouden via veilingsite Catawiki. Geveild worden stukken die door kunstenaars zijn geschonken ten bate van het Van Gogh AiR project. (en)

Foto bovenaan: Links ‘La Berceuse’ van Lotte van Lieshout, 2019. Rechts ‘Vin-cent’ van René Korten, 2019.

Steun van Kickstart
Het VanGoghHuis heeft een bijdrage van 20.000 euro ontvangen van het Kickstart Cultuurfonds om de gevolgen van de coronacrisis te doorstaan. Andere musea in Noord-Brabant die geld hebben gekregen zijn Museum Boxtel (15.000 euro), Jan Cunen in Oss (15.759 euro), KRONA in Uden (10.000 euro) en het Oertijdmuseum in Boxtel (10.000 euro).

In de expositieruimte van PARK hangen tot en met 30 augustus de werken van 138 Brabantse kunstenaars. Deze werken zijn te koop. Het geld gaat rechtstreeks naar de kunstenaars die ook lijden onder de gevolgen van de coronacrisis. Meer informatie op www.park013.nl

www.vangoghhuis.com

www.park013.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *