Covid-19 is ook van invloed op het thema van de Dutch Design Week 2020

‘The new intimacy’ is het thema van de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven. Het zal niet verbazen dat corona c.q. covid-19 ook zijn sporen nalaat op de negentiende editie van dit festival van ontwerpen en ontwerpers. Dit jaar vindt DDW plaats van 17 tot en met 25 oktober. Het programma bestaat zowel uit onderdelen die bezoekers kunnen bijwonen, als digitale onderdelen.

Het festival staat dit jaar in het teken van de zoektocht naar nieuwe vormen van intimiteit. ‘Een nieuwe balans in een tijd waarin we ons, mede door Covid-19, in versneld tempo anders ten opzichte van elkaar en de wereld om ons heen zijn gaan verhouden. Het thema illustreert daarnaast ook de unieke jaargang – de negentiende – van het festival, namelijk een festival dat zowel plaatsvindt in een intieme fysieke vorm, als uitgebreid online.’ Dutch Design Week is het grootste designevenement van Noord-Europa en presenteert zowel gebruikelijk werk als concepten van ruim 2600 ontwerpers aan 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

Het BioBaseCamp op de Dutch Design Week 2019. Vorig jaar bezochten ongeveer 350.000 mensen het ontwerpfestival in Eindhoven. Foto > DDW

In deze bijzondere tijden met grote maatschappelijke en politieke vraagstukken, heeft de organisatie van DDW – Dutch Design Foundation (DDF) – het haar kenmerkende optimisme niet verloren. Zij gelooft nog altijd in het probleemoplossende vermogen van designers om de wereld een betere plek te maken. DDF biedt designers daarom kansen, ondersteuning, publiciteit en een platform. DDF organiseert naast de Dutch Design Week, de World Design Embassies en Dutch Design Awards en is tot ver buiten Nederland actief. Aan de hand van debatten, lezingen, tentoonstellingen en bijeenkomsten het hele jaar door biedt DDF een platform voor de beste en meest veelbelovende designers, om hen te helpen hun ideeën en werk te verspreiden.

Ontwerpers kunnen zich vanaf nu aanmelden voor deelname aan DDW20. Alle goedgekeurde deelnemers worden onderdeel van het online programma en krijgen de beschikking over een eigen digitale ruimte waarin zij een virtuele 3D expositie kunnen inrichten. (en)

www.ddw.nl

www.dutchdesignfoundation.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *