Meer en meer podiumkunsten gaan online

Nu door de Coronacrisis de theaters noodgedwongen gesloten zijn, ontwikkelen veel festivals, gezelschappen en andere theatermakers allerlei initiatieven om hun producties en activiteiten zelf via digitale kanalen naar de huiskamers te brengen. Al eerder hebben we gemeld dat Het Zuidelijk Toneel zondagavond Karl Marx via internet gaat vertonen. Maar er komen steeds meer plannen, vaak gratis, soms voor abonnees. Een opsomming is onmogelijk, maar we raden iedereen aan zelf de websites te bezoeken van toneelgroepen, orkesten en andere cultuurmakers.

Een uitzondering maken we voor Festival Cement in ‘s-Hertogenbosch dat vanavond (20 maart 2020) zou beginnen. Dat plaatst nu elke dag een selectie van werk online van mensen die een plek zouden hebben in het festival. Geen registraties van geplande voorstellingen, maar speciaal voor dit doel gemaakte expressies. Ze verschijnen via de website: www.festivalcement.nl/beleef-cement/, maar veel materiaal komt ook voorbij via Facebook (www.facebook.com/festivalcement) en Instagram (https://instagram.com/festivalcement) (av)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *