Voorstelling Karl Marx gaat door op Facebook

Alle toneelvoorstellingen zijn afgelast door de coronacrisis, dus ook die van Frank Lammers als Karl Marx. Maar zijn optreden zal toch te zien zijn en wel zondag via Facebookpagina’s. Het is een goed idee van Het Zuidelijk Toneel, dat het stuk in Nederland produceert en van journalist Lout Donders uit Tilburg, bij wie de opname thuis gaat gebeuren. Lammers heeft de tekst van Marx toch al volledig in zijn hoofd zitten en werkt graag mee aan deze weliswaar noodgedwongen, maar tegelijk eigentijdse presentatie. Bovendien zegt hij: “Ik heb tijd zat!”

Frank Lammers kruipt in het hoofd van Karl Marx. Foto’s > Simone Michielsen.

De ideeën van Marx, grondlegger van het communistisch gedachtegoed, zijn volgens Het Zuidelijk Toneel actueler dan ooit. In tijden van onbehagen, onzekerheid en groeiende ongelijkheid lijkt deze theatermonoloog een confronterend, kritisch en gloedvol pleidooi voor vrijheid en menselijke waardigheid. Lammers kruipt in de huid van Karl Marx en kijkt met de kennis van nu naar heden, verleden en toekomst.

Frank Lammers (Mierlo 1972) is tegenwoordig vooral bekend als drugsbaron Ferry Bouwman uit de Netflix-serie Undercover. Auteur van het stuk is Stefaan Van Brabandt (Gent 1979) die vorig jaar ook een stuk over Spinoza schreef en eerder over Socrates. Hij is filosoof, schrijver, theater- en tv-maker. (av)

Deze uitvoering van Marx is zondagavond 22 maart 2020 om 19.00 uur live te volgen via de Facebookpagina’s van Omroep Tilburg en Het Zuidelijk Toneel.

Lees ook op Brabant Cultureel: Frank Lammers kijkt door de ogen van Karl Marx naar diens erfenis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *