Ruim negentig documentaires op DOCFEED filmfestival Eindhoven

Eindhoven staat vier dagen in het teken van het DOCFEED filmfestival dat voor de zevende keer plaatsvindt. Op het programma staan meer dan negentig documentaires uit binnen- en buitenland. Het festival begint op donderdag 13 februari en eindigt op zondag 16 februari 2020. De locatie is nieuw, namelijk complex LAB-1 in het centrum van de stad.

Dat dit festival het al zo lang volhoudt, heeft ook de organisatie verbaasd, schrijft directeur Frans Mouws in het voorwoord van het programmaboekje. DOCFEED krijgt zelfs steeds meer internationaal erkenning en staat inmiddels in de top honderd van filmfestivals wereldwijd. “Die plek hebben we weten te veroveren door voortdurend te sturen op kwaliteit en boven alles de makers, hun werk en hun passie centraal te stellen”, aldus Mouws. Het Eindhovens Dagblad stelde bij monde van filmmedewerker Dieter van den Bergh al eens dat DOCFEED de potentie heeft om uit te groeien tot ‘het IDFA van het zuiden’. IDFA is een internationaal toonaangevend festival dat jaarlijks in Amsterdam plaatsvindt.

Op de nieuwe locatie LAB-1 blijft de kern van het filmfestival behouden, schrijft Mouws. “Dat is samen documentaires kijken, contact maken met elkaar en met de filmmakers.” En dat zijn vooral documentaires met maatschappelijke relevantie. Dit jaar is het thema Same Reel, New House. De vertoning van de documentaires is verdeeld over vijf zalen. Daarnaast zijn er drie ruimtes waar exposities zijn te zien, er zijn live muziekoptredens en performances en er is een DOC industry Day. Dat laatste programma-onderdeel, op vrijdag 14 februari, bestaat onder meer uit lezingen en masterclasses. Het thema daarvan is dit jaar ‘talent’. (en)

Het festival opent, zoals eerder aangekondigd, op donderdag met de productie De hippies van Beek over de muziekgroep RK Veulpoepers BV. 

www.docfeed.nl

Documentaire De Hippies van Beek

Foto boven: Beeld uit de documentaire Clean Hands van regisseur Michael Dominci die gaat over een gezin in Nicaragua dat probeert te overleven in extreme armoede. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *