Expositie bij Galerie De Kliuw over een tweede leven van plastic

In het weekend van 24 tot en met 26 januari 2020 is bij Galerie De Kliuw in Heeze een expositie van outsider art te zien vervaardigd van plastic materialen. De titel van het project is Pindika Plastica rebirth art project. En de makers zijn cursisten van atelier De Polder in Waalwijk, een kunstwerkplaats voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. 

De organisatie van De Polder benaderde bijna een jaar geleden kunstenaarsgroep Blob art movement voor het opzetten van een project samen met de cursisten van De Polder.

‘Als een nieuwe mantel’, kunstobject door Herma van atelier De Polder.

Blob art movement is een internationale groep kunstenaars die kunstwerken maakt van plastic. De beweging is in 2018 in het leven geroepen door beeldend kunstenaar Miriam Slaats uit ’s-Hertogenbosch met als doel de aandacht te vestigen op de overproductie van plastic. Juist door er kunstwerken van te maken en de plastic objecten een tweede leven te gunnen, proberen ze bij het publiek een bewustwordingsproces op gang te brengen.

Een tweede leven gunnen is op symbolische wijze ook van toepassing op De Polder, waar mensen die zijn getroffen door niet-aangeboren hersenletsel door het maken van kunst weer een zinvolle dagbesteding krijgen.  (ivb)

De expositie ‘Pindika Plastica’ is te zien bij Galerie De Kliuw, Kreijl 28 in Heeze:
Vrijdag 24 jan 13.30 – 16.00 uur, zaterdag 25 jan en zondag 26 jan 11.00 – 16.00 uur

Illustratie boven: ‘In mijn kracht’, kunstobject door Patricia van atelier De Polder.

www.dekliuw.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *