Mindfulness in de hectische Dutch Design Week

Galerie KRL gaat voor de tweede keer een oase van rust creëren tijdens de Dutch Design Week (DDW) op Sectie-C in Eindhoven. Vorig jaar was studio Rive Roshan een van de exposanten, nu kreeg zij de vrije hand om één grote installatie te bouwen. Met water, lichtreflectie, zand en objecten creëert dit duo een omgeving waarin de bezoeker tot rust komt.  

door Irma van Bommel

‘Vorig jaar kwamen bezoekers luid kwetterend binnen, om volledig stil te vallen zodra ze om zich heen keken en de omgeving op zich in lieten werken’, vertelt galeriehouder Karina Ruffo Leduc. ‘Dat effect hopen we dit jaar ook weer te bereiken.’ De DDW vindt dit jaar plaats van 19 t/m 27 oktober.

‘Het water met de weerspiegeling, gecombineerd met zand en objecten, zorgt voor onthaasting en brengt de bezoeker die zich daar voor openstelt in een staat van mindfulness’. Foto > Galerie KRL

Ze heeft net haar galerie omgedoopt van Art Experience by KRL naar Galerie KRL, maar een ervaring belooft het desalniettemin toch weer te worden. Deze keer worden bezoekers verzocht om bij de entree hun schoenen uit te trekken, alsof ze een heiligdom betreden. Op sokken kunnen ze over een vloerkleed lopen dat eruit ziet als water en dat overloopt in echt water. Het water met de weerspiegeling, gecombineerd met zand en objecten, zorgt voor onthaasting en brengt de bezoeker die zich daar voor openstelt in een staat van mindfulness. Met deze installatie begeeft Rive Roshan zich op de scheidslijn van design en kunst. 

‘De la Rive Box en Roshan hebben hun studio in Amsterdam, met uitzicht op het water. Dat wateroppervlak hebben ze gefotografeerd en die foto’s zijn gebruikt als basis voor de print op het vloerkleed.’ Foto > Galerie KRL

Achter de naam gaat het duo Ruben de la Rive Box (uit Nederland) en Golnar Roshan (uit Australië) schuil. Ze hebben hun studio in Amsterdam, met uitzicht op het water. Dat wateroppervlak hebben ze gefotografeerd en die foto’s zijn gebruikt als basis voor de print op het vloerkleed. Ook de wandtapijten, zwarte zandsculpturen en glasobjecten zijn door hen ontworpen. De wandtapijten en de zwarte zandobjecten bevatten ribbels die een echo vormen van de rimpels in het water. De kleden en tapijten zijn in productie genomen door Moooi. De zandsculpturen zijn via een 3D-printer uitgevoerd door Sandhelden. In de bijruimte wordt een video van het duo getoond, die via diverse kijkgaten is te bezichtigen. Ieder kijkgat levert een andere ervaring op. De expositie is ook na de DDW nog te bezichtigen.

De expositie ‘Stilled Life by Rive Roshan’ is te zien t/m 22 november 2019.

Galerie KRL.com/

Zie ook DDW 2018: Een oase van rust

© Brabant Cultureel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *