Premières van cellowerken van Jo Sporck en Richard Cameron-Wolfe

In 2018 werd Jo Sporck vijfenzestig en gaf hij Tilburg ‘vleugels’ met een mooi en groots opgezet pianofestival. Maar Sporck is niet met pensioen en is ook van meer markten thuis dan alleen van het klavier. Op zondagmiddag 27 oktober 2019 organiseert hij een recital met het Assai Cellokwartet uit België, met op het programma twee bekende werken van Bach en twee nieuwe, ruimtelijke composities van Richard Cameron-Wolfe en van Jo Sporck zelf.

Van Bach worden uitgevoerd de twee suites voor cello en de Chaconne die oorspronkelijk is geschreven voor viool solo. Van Cameron-Wolfe, in 1943 geboren in Cleveland, Ohio, klinkt de première van Telesthesia voor vier celli en van Jo Sporck eveneens de première van Switch voor vier celli. Het recital vindt plaats in Het Cenakel in Tilburg. Bijzonder is dat er voor de liefhebbers vooraf bij Sporck thuis een inleiding wordt gegeven in aanwezigheid van Richard Cameron-Wolfe. Aanmelden hiervoor is verplicht.

Het Assai Cello kwartet speelt twee nieuwe, ruimtelijke composities van Richard Cameron-Wolfe en van Jo Sporck zelf. Foto > Assai Cellokwartet

Het Assai Cello kwartet bestaat sinds 2013 en is samengesteld uit vier cellisten met vier verschillende nationaliteiten: Koen Berger (België), Helena Fuertes (Spanje), Johanna Peiler (Duitsland) en Shuya Tanaka (Japan). Zij vonden elkaar in hun cellospel en verenigen in het kwartet het temperament en de karakteristieken van vier nationaliteiten. Het is hun missie om de creatie van kwaliteitsvolle nieuwe muziek binnen een thematisch en innoverend programma te ondersteunen en het kwartet werkt dan ook vaak samen met eigentijdse componisten en arrangeurs. (lt)

‘Cello aan zet’, zondag 27 oktober 2019 in Het Cenakel, Cenakel 1, 5022 KK Tilburg. Aanvang 15 uur.

De inleiding begint om 13.30 uur op het adres Jan van Beverwijckstraat 61, Tilburg. Aanmelden via info@sporck.nl of telefoon 013-535.0689.

www.cenakel.nl

www.sporck.nl

©Brabant Cultureel 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *