Ontdekkingsfestival Misty Fields 2019 is als een parel in de Peel

Hoewel het festival al voor de veertiende keer plaatsvond, is het nog steeds een goed bewaard geheim in muziekland. Op 6,7 en 8 september vond het ontdekkingsfestival Misty Fields plaats in het bosrijke natuurgebied ‘De Groote Peel’ in Heusden (gemeente Asten). Al jaren weet het de fijnste nationale en internationale namen naar Heusden te halen en steeds meer muzikale fijnproevers en liefhebbers van sfeervolle festivallocaties vinden de weg naar De Groote Peel.

tekst en beeld door Corinne Jansen-Vulders

De programmeurs van Misty Fields besteden een vol jaar aan het voorbereiden van de programmering. Zij bezoeken concerten en (kleine)festivals waar de nieuwste groepen en muzieksensaties spelen. Mocht een groep in de smaak vallen, dan gaan zij vervolgens alles op alles zetten om deze te boeken. Naast nieuwe muziek presenteert het festival ook beeldende kunst, theater en documentaires.

Foto’s Corinne Jansen-Vulders.

Misty Fields staat bekend als ontdekkingsfestival. De organisatoren hebben de voorkeur om groepen te boeken die bij het grote publiek nog niet bekend zijn en in kleine kring naam hebben gemaakt. Zo probeert Misty Fields het publiek te verrassen en kennis te laten maken met nieuwe groepen die over een paar jaar op de grote festivals als Lowlands of Best Kept Secret kunnen staan.

In de alternatieve muziekscene wil Misty Fields een sterk festival zijn dat elk jaar een topbezetting heeft en uitverkocht is. Het festival groeit nog, maar wil dat dit geleidelijk verloopt en niet ten koste laten gaan van het Misty Fields gevoel; het kleinschalige, idyllische en gezellige festival dat het steeds is.

Fotograaf Corinne Jansen-Vulders ging voor Brabant Cultureel op pad om dit festival vast te leggen.

MISTY FIELDS 2019

© Brabant Cultureel 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *