Onderweg: fotocolumn


door Joep Eijkens

Joep Eijkens gaat nooit de deur uit zonder camera. Er valt onderweg ook zoveel te zien dat hij wil vastleggen – van bijzondere mensen tot rare plekken, van mooi licht tot kauwen in een kloostertuin. Voor Brabant Cultureel maakt hij deze rubriek waarin tekst en fotografie worden gecombineerd.

Foto’s Joep Eijkens.

Een eigen plek

Elke dag liep zij hetzelfde rondje. Maar soms, als het mooi weer was, koos ze een omweg. Dan kwam ze wel eens op plekken waar ze voor altijd zou willen blijven. Zoals hier, deze zondagmiddag. Wat viel het licht mooi. En heerlijk was het zich te koesteren in de zon. Net zoals vroeger toen ze nog een tuin had.

Niemand die haar hier kende.

Wat zou ze graag eens terug willen gaan naar dat huis waar ze gewoond had. Woonde hier eigenlijk wel iemand? Af en toe dacht ze iemand achter een ruit te zien. De schaduw won terrein. Ze moest een stapje doen om nog in de zon te blijven staan. En toen ze dat nog eens moest doen, zag ze door het raam iemand zwaaien. Ze kon maar beter verder lopen.

© Brabant Cultureel 2019

Reacties (1)

  1. Bart Rademakers schreef:

    Goed gezien en mooi beschreven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *