Expositie en boek Roos Holleman

Roos Holleman (Tilburg 1989) maakt werk zoals je dat in een rariteitenkabinet of naturaliaverzameling uit de zeventiende eeuw zou verwachten. Met pastelkrijt schept zij op papier nauwkeurige weergaven van exotisch bonte vogelbalgen, insecten, ensembles van kleurrijke veren, jachtwild en allerlei naturalia als schelpen en gekleurde of grillig gevormde stenen. Het is de overdaad van de natuur die haar inspireert en die zij – net als de zeventiende-eeuwse verzamelaars – onder handbereik wil brengen.

Van 14 april tot en met 25 mei 2019 is werk van haar te zien in Luycks Gallery in Tilburg. De titel van deze expositie is An Inordinate Fondness. Bij gelegenheid van de opening daarvan wordt op zondag 14 april om 15 uur in het auditorium van museum De Pont een boek met en over haar werk gepresenteerd. Voor die presentatie is reserveren verplicht (het museum is dan gratis toegankelijk). Dat kan via de website van de galerie.

Luycks gallery

Roos Holleman

Alexander Reeuwijk & Suzanna de Sitter, The Centre of Attention. Roos Holleman.
Haarlem: 99publishers 2019, 208 pp., hb., € 40,00.


© Brabant Cultureel 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *