Natuurmonumenten brengt klassieke muziek op locatie

Live klassieke muziek in cultuurhistorische gebouwen, gecombineerd met een rondleiding door de boswachter. Dat is wat Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumentenfonds aanbieden tijdens het ‘NMF kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten’. Op 5, 6 en 7 april 2019 vinden op 23 locaties door heel Nederland ruim zeventig concerten plaats. In Noord-Brabant zijn op 6 april drie activiteiten op de Oude Buisse Heide in Zundert. Het aantal plaatsen is echter beperkt en aanmelding is verplicht.

De optredens vinden in uiteenlopende gebouwen plaats, bijvoorbeeld een schaapskooi, een molen, een munitiekelder of in een kasteelzaal. In Zundert is de concertlocatie een veldschuur. De concerten worden uitgevoerd door piepjonge en zeer ervaren musici van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds en worden gecombineerd met een rondleiding door het gebied of door het gebouw.

“Het NMF zorgt dat belangrijke instrumenten als cultureel erfgoed behouden blijven voor ons land”, zegt Manon Veenendaal, directeur van het NMF. Foto Marco Borggreve

Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds beheert een collectie waardevolle muziekinstrumenten en geeft deze in bruikleen aan ruim vierhonderd professionele musici en muziekstudenten. “Een instrument dat uitdaagt en inspireert is voor musici onmisbaar voor een succesvolle muziekstudie en carrière. Daarnaast zorgt het NMF dat belangrijke instrumenten als cultureel erfgoed behouden blijven voor ons land”, zegt Manon Veenendaal, directeur van het NMF. Natuurmonumenten beschermt ruim honderdduizend hectare natuur.

In Noord-Brabant gaat het om vierentwintig gebieden, zoals de Kampina en de Loonse en Drunense Duinen. Marc van den Tweel, directeur Natuurmonumenten: “Natuurmonumenten beschermt en onderhoudt in die natuurgebieden ook 2600 cultuurhistorische bouwwerken die nu de omlijsting vormen van deze eenmalige concerten.” (en)


Meer over de concerten op de Oude Buisse Heide:

www.natuurmonumenten.nl/noord-brabant

© Brabant Cultureel 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *