Staat het Beste Gebouw van 2019 in Noord-Brabant?

Twee van de negen genomineerden gebouwen voor BNA Beste Gebouw van het jaar 2019 staan in Noord-Brabant. Dat zijn de LocHal in Tilburg door Civic Architects, Braaksma, Roos Architectenbureau en Inside Outside / Petra Blaisse – de nieuwe ‘huiskamer van de stad’ in de Tilburgse Spoorzone – en een particuliere woning van de familie Van Osten in het buitengebied van Schijf door Grosfeld Bekkers van der Velde Architecten.

De particuliere woning van de familie Van Osten in het buitengebied van Schijf.
Foto Michel Kievits
De LocHal in Tilburg, de nieuwe ‘huiskamer van de stad’. Foto Stijn Bollaert

BNA Beste Gebouw van het Jaar is de jaarlijkse architectuurprijs van de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus en wordt gepromoot onder de leuze ‘De Nederlandse architectuurprijs die opdrachtgevers en samenleving meerwaarde biedt’. De genomineerde gebouwen zijn door een vakjury gekozen uit 114 inzendingen. De winnaar wordt 17 mei 2019 bekendgemaakt. Naast de vakjury die de uiteindelijke winnaar kiest, is er ook een publieksprijs. Hiervoor kan iedereen via de website tot 1 mei een stem uitbrengen op een van de negen genomineerde objecten. (cl)

www.gebouwvanhetjaar.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *