Festival studententheater in Tilburg

Studententheatervereniging De Koffer houdt van 20 tot en met 23 maart 2019 een klein theaterfestival in De Nieuwe Vorst in Tilburg. De Koffer biedt een podium aan studenten die naast hun studie ook willen acteren.

Voor deze 22ste editie van dit festival werkt De Koffer met professionele theatermakers aan vier theaterstukken, met studenten als acteurs. Cindy Paans maakte Wat nou als wij vanavond met z’n allen bij jou voor het raam komen te staan? Het is een montagevoorstelling voor mensen die zich dagelijks blootstellen en blootgeven op internet. Wat heeft dat voor invloed op ons?

Wat nou als wij vanavond met z’n allen bij jou voor het raam komen te staan?’ van Cindy Paans.

In Het rijk der dieren van Lennart Kalkman spelen acteurs jarenlang hetzelfde stuk, totdat het productiebedrijf besluit te stoppen. De acteurs worstelen met de ongewisse toekomst, kennen onderlinge afgunst en moeten op zoek naar alternatieven.

‘Het rijk der dieren’ van Lennart Kalkman.

Marie Vanhees vertelt in Doe dan! het verhaal van vier kinderen die een peuter meenemen en achterlaten. Het is geen verhaal met kop en staart en een stuk middenin. Het stuk geeft een verklaring, maar wat niet te verstaan is, is niet te verstaan.

‘Doe dan’! van Marie Vanhees.
‘Ach mens’ van Ankie van Esch.

Tenslotte maakte Ankie van Esch met Ach mens een stuk rond de centrale vraag wat je zou doen als je één ding mocht veranderen aan de mensheid. Ach mens speelt bij uitzondering niet in De Nieuwe Vorst in de Willem II straat, maar in Magazijnstraat 6A. (jk)


koffertilburg.nl

denieuwevorst.nl/ kofferfestival

© Brabant Cultureel 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *