Tien Fontys kunststudenten maken kans op de Jacques de Leeuw Prijs 2019

Tien studenten in het laatste jaar van hun opleiding aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten zijn genomineerd voor de Jacques de Leeuw Prijs. Het is voor de achttiende keer dat deze uitverkiezing plaatsvindt. De genomineerden zijn zoals steeds verdeeld over twee categorieën, docerend en uitvoerend. Wie er in elke categorie met de prijs van tienduizend euro vandoor gaat, wordt op 2 juli bekendgemaakt in Theaters Tilburg. Daaraan voorafgaand presenteren de tien genomineerden zich aan de jury onder leiding van oud-burgemeester Ton Rombouts. Dat gebeurt op woensdag 10 april tijdens een openbare bijeenkomst.

Genomineerden categorie docerend:

Ruby Kieft
Academie voor Theater
Jana Roovers
Academie voor Beeldende Vorming
Maaike Oldenboer
Academie voor Danseducatie
Sil van den Hout
Academie voor Muziekeducatie


Genomineerden categorie uitvoerend:

Natalie Salek
Muziektheater; Academie voor Muziek- en Musicaltheater
Ali Clarke
Dance Academy
Claire Adams
Academy of Music and Performing Arts
Laura Hoogenstraaten
Academy of Art, Communication and Design
Cal Courtney
Academy of Circus and Performance Art
Carlota Lopez van de Logt
Rockacademie

De prijs wordt ter beschikking gesteld door Stichting Jacques de Leeuw. De naamgever van deze stichting wil met de prijs talentvolle studenten een steun in de rug geven voor verdere studie of als investering in de beginnende carrière. Er bestaat geen vergelijkbare prijs voor studenten aan andere kunstvakopleidingen in Nederland. Eerdere prijswinnaars waren onder anderen: Tom Sanderman, Celinde Schoenmaker, Juul van Stokkom en Josephina Hoogstad.

Studenten van Fontys vallen ook bij andere wedstrijden in de prijzen. Vorig jaar waren vijfendertig individuele studenten of groepen studenten winnaar van een prijs, zoals de ABV Scriptieprijs, de Buma Rocks! Export Award en de Cultuurprijs Eindhoven. (en)

www.stichtingjacquesdeleeuw.nl

Lees ook: 
Jacques de Leeuwprijzen voor
Josephina Louise Hoogstad en Juul van Stokkom 2017

© Brabant Cultureel – 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *