Podiumpas: Noord-Brabant heeft een nieuwe cultuurpas

Enkele Brabantse theaters introduceren met ingang van 2019 een nieuwe cultuurpas: de Podiumpas. De Podiumpas is een Amsterdams initiatief van vorig jaar dat bij wijze van proef wordt uitgebreid naar de provincies Noord-Brabant, Overijssel en Limburg. Deelnemers zijn onder meer het Parktheater Eindhoven en Theaters Tilburg, plus de Tilburgse podia De Nieuwe Vorst en Paradox.

De Podiumpas kost dertig euro per maand en is een passe-partout in de eenentwintig aangesloten theaters. Omdat het nog een pilot is, hebben de theaters een beperkt aantal mensen benaderd voor de nieuwe pas. In de loop van het jaar wordt bekeken of de Podiumpas levensvatbaar is voor een groter publiek in het hele land.

Noord-Brabant kent sinds 2017 ook al de pas van We Are Public. Voor zeventien euro per maand kunnen cultuurliefhebbers naar theaters, kleinere podia, tentoonstellingen, lezingen en concerten. Vreest We Are Public concurrentie van de Podiumpas? Hoofdredacteur Teddy Tops is er niet bang voor, omdat de Podiumpas een ander publiek bedient: de mensen die met regelmaat naar de schouwburg gaan. Podiumpas laat de leden kiezen uit de schouwburgprogramma’s, terwijl We Are Public het aanbod breder samenstelt en zich meer richt op het experiment, onverwachte locaties, jonge makers. Voor de schouwburgen probeert We Are Public een nieuw publiek aan te spreken. In Amsterdam waar de Podiumpas al werkt, merkt We are Public geen overlap in gebruikers en is geen sprake van concurrentie, aldus Tops. (jk)

podiumpas.nl

Lees meer over We Are Public op
Brabant Cultureel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *