We Are Public – Tips december 2018

Uitgaanstips van Teddy Tops, hoofdredacteur van We Are Public in Brabant. Tops weet wat er in de provincie speelt op podia, in musea en galerieën en trakteert lezers van Brabant Cultureel op haar keuze.

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

A special evening with Arstidir

HELMOND | CACAOFABRIEK | 4 DECEMBER
MUZIEK •  Artstidir, zo’n IJslandse band die doet waar zo veel IJslandse bands zo goed in zijn. Sferische, melodieuze indie-folkliedjes maken waar de kou doorheen klinkt. Dit keer spelen de band een special kerstshow met traditionele IJslandse kerstliedjes.
www.cacaofabriek.nl

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Als Vrouwen Vrienden Zijn

EINDHOVEN | PARKTHEATER | 7 DECEMBER
THEATER •  Hannah van Wieringen schrijft prachtige, ontroerende voorstellingen. Ditmaal een aaneenschakeling van korte scènes tussen twee vrouwen die elkaar eens per maand op een dinsdag treffen. Een licht absurdistische, maar ook zeer herkenbare en liefdevolle voorstelling over vrouwen die vrienden zijn.
www.parktheater.nl

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Guy van Nueten

EINDHOVEN | MUZIEKGEBOUW EINDHOVEN | 8 DECEMBER
MUZIEK •  In Piet Hein Eek! Van Nueten is uitvoerder en/of arrangeur op albums van dEUS, Zita Swoon, Magnus, DAAN en Admiral Freebee en bracht met Tom Barman (dEUS) het album ‘Tom Barman en Guy Van Nueten Live’ uit. Een Belgische pianist met wortels in de klassieke muziek en met een nieuw album, ‘Contact’. Ik ben benieuwd!
www.muziekgebouweindhoven.nl

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Alles van Waarde

TILBURG | THEATERS TILBURG | 12 DECEMBER
THEATER •  Een oprecht gevecht tussen generaties, vol ongemakkelijkheden en frictie. Elke generatie is op zijn manier beperkt en onmachtig. Veenfabriek heeft een heel sterke compositie gemaakt van beeld, tekst en muziek. Dit is een heuse aanrader.
http://www.theaterstilburg.nl

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

DansBrabant – Lichaam, tijd, oneindigheid

’S-HERTOGENBOSCH | VERKADEFABRIEK | 14 DECEMBER
DANS •  Meditatieve, lichamelijke trips door drie bijzondere choreografen. Op deze avond zie je, speciaal voor deze locatie gemaakt, een bijzonder drieluik met choreografieën van Sabine Molenaar, Katja Heitmann en Inari Salmivaara.
www.verkadefabriek.nl

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Canshaker Pi

EINDHOVEN | ALTSTADT & ’S-HERTOGENBOSCH | BOSSCHE BROUWERS AAN DE VAART | 14 & 15 DECEMBER
MUZIEK •  Fuzzy garagepunk voor de liefhebbers. Deze jonge Amsterdammers stonden afgelopen jaar op Lowlands en verschillende podia in Europa. In de traditie van Dinosaur JR en Pavement zetten zij stevig gitaarwerk neer.
www.altstadt.nl
en
www.willem-twee.nl

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Scapino Ballet

’S-HERTOGENBOSCH | THEATER AAN DE PARADE | 18 DECEMBER
DANS •  Een van de beste dansgezelschappen van Nederland brengt een uptempo en afwisselende dansvoorstelling waarin nieuwe en gevestigde makers elkaar opvolgen met opzwepende choreografieën. Modern ballet in zijn rijkste palet.
www.theateraandeparade.nl

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Panama Pictures

TILBURG | THEATER NIEUWE VORST | 19 & 20 DECEMBER
THEATER •  Requiem for Lost Things gaat over verlies en de raadselachtige logica van ons geheugen. Een voorstelling met dans en acrobatiek op hoog niveau en met livemuziek door Han Stubbe en Hannes d’Hoine waarin we samen ‘ontspullen’.
denieuwevorst.nl

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Dag van de korte film

’S-HERTOGENBOSCH | VERKADEFABRIEK | 21 DECEMBER
FILM •  Tegelijkertijd worden in verschillende filmhuizen door Nederland op deze dag dezelfde korte films vertoond. Op de kortste dag van het jaar nog wel! Trek iets korts aan en vier het. In de Verkadefabriek, bijvoorbeeld.
www.verkadefabriek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *