De verwarrende waarheid van 2018 ontleed in een theatervoorstelling

De Orde Chaos van 2018 heet de prikkelende en creatieve eindejaarsvoorstelling van de acteurs Greg Nottrot en Martijn Nieuwerf. Onder auspiciën van Het Zuidelijk Toneel en het Nieuw Utrechts Toneel zoeken zij aanvankelijk naar het beeld van 2018. Maar steeds meer dringen de vragen zich op: wat is waarheid, wat is werkelijkheid, waarom leugens en hoe wordt een verzinsel echt? En wat is dat eigenlijk: echt? Onderwerpen die de actualiteit van 2018 nog steeds beheersen.

De constructie van de voorstelling past daar goed bij: Martijn speelt Greg en Greg speelt lange tijd alle andere personages. Rode draad is de zoektocht naar de datsja van Poetin, dus geïnspireerd door de leugen van Halbe Zijlstra, die als gevolg daarvan moest aftreden als minister van Buitenlandse Zaken. De kijkers kunnen nadenken over de vraag of de werkelijkheid absurder is dan elk bedenksel, of de fysieke wereld echt echter is dan de virtuele en hoe erg ze het vinden dat iedereen zijn eigen waarheid koestert. Intelligent vermaak dat de maand december in veel theaters is te zien. (av)

De Orde Chaos van 2018, een theatrale zoektocht naar de essentie van het afgelopen jaar. Door Greg Nottrot en Martijn Nieuwerf. Regie Daniël van Klaveren. Videomontage: Karl Klomp. Te zien in december diverse theaters; op 21 december in het Parktheater Eindhoven en op 28 december in Theaters Tilburg.

hzt.nl/De (Orde) Chaos van 2018

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *