Vier keer Eindhoven Cultuurprijs 2018 uitgereikt

Voor de tweede keer is de Eindhoven Cultuurprijs uitgereikt. Vanwege de hoge kwaliteit van de genomineerden zijn er dit jaar vier instellingen in de prijzen gevallen, in plaats van drie. De jury onder voorzitterschap van oud-burgemeester Rob van Gijzel had moeite om een keus te maken.

De Waarderingsprijs van 7500 euro was voor Afslag Eindhoven, een groep bevlogen en geëngageerde theatermakers dat inmiddels tien jaar bestaat. Het gezelschap maakt poëtisch theater op bijzondere locaties over mensen in een vaak verontrustende wereld vol grote, doordenderende ontwikkelingen De Stimuleringsprijs van 7500 euro was voor KONT Magazine. Dat is een jaarlijks traag en tweetalig (NL/EN) publicatie-initiatief van Griet Menschaert, een papieren platform dat interdisciplinaire samenwerking van unieke makers in de omgeving van Eindhoven mogelijk maakt. De Rabobank Publieksprijs van 5000 euro was voor Plint. Dat is een uitgever en uitdrager van literatuur en poëzie die volgend jaar maar liefst veertig jaar bestaat. De stichting combineert gedichten met beeldende kunst en illustraties op allerlei manieren om zo de drempel van poëzie en kunst laag te houden. Plint ontving hiervoor eerder dit jaar ook al de Visser Neerlandia prijs.

En dan was er dit jaar een extra prijs van 7500 euro. Die ging naar De Kazerne, een internationaal podium voor design. Het is een ontmoetingsplek voor designers, maar ook voor liefhebbers om onder het genot van een hapje en drankje kunst en ontwerpen te bekijken. Daarmee biedt het tevens een platform voor Eindhovense kunstenaars en ontwerpers. Stichting Cultuur Eindhoven reikt eenmaal per jaar de Eindhoven Cultuurprijs uit aan culturele instellingen, initiatieven of individuele makers voor hun verdiensten voor de stad. (en)

Het logo van Eindhoven Cultuurprijs van Yorit Kluitmans.

www.eindhovencultuurprijs.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *