KunstSmullen in Heeze toont kunst met een culinair tintje

Waar de meeste beeldenroutes hun poorten sluiten in oktober, start KunstSmullen op vrijdag 12 oktober op landgoed Kapellerput in het buitengebied van Heeze een kunstwandelroute. Zaterdag 13 en zondag 14 oktober is ook binnen een expositie te zien. En KunstSmullen zou KunstSmullen niet zijn als er ook niet iets culinairs werd georganiseerd.

Tot en met 11 november is in het bos- en heidegebied rondom conferentiehotel Kapellerput een wandelroute uitgezet langs vijfenveertig kunstwerken. Er is onder andere werk van Peter Bergenhenegouwen, Bruno Doedens, Rik van Rijswick, Karin Gerfen en Mirjam Pet-Jacobs. Laatstgenoemde gaf tevens leiding aan een project voor kinderen van een plaatselijke basisschool, waarvan de uitkomst te zien is in de kunstroute. Als ware Christo’s hebben de kinderen gevonden voorwerpen ingepakt met textiel. Niet alleen worden zij zich hierdoor bewust van de grote hoeveelheid afval die wij maken, maar ook leren zij dat materialen kunnen worden hergebruikt. Ook is een reusachtige viool van wagenbouwersgroep De Laarstukken te zien, een overblijfsel van de Theaterparade die eind augustus door Heeze trok.

De binnenexpositie heet toepasselijk Kunst op tafel… en aan tafel. Op een gedekte tafel worden objecten van glas, keramiek en brons getoond, onder andere van Willy van Bussel, Patula Berm, Sabine Lintzen, Bibi Smit, Cor Unum en Yksi Ontwerp. Elders in Heeze, in Hostellerie Vangaelen, is een maand lang de fototentoonstelling De verborgen wereld van de Strabrechtse Heide te zien, met foto’s van boswachter Jap Smits, natuurfotograaf Jos van de Kerkhof en filmproducent Han Meeuwsen. Een aantal beelden komt, na het downloaden van een speciale app op je mobieltje, in beweging.

Gesmuld kan er worden op diverse locaties. Zo wordt er in Kapellerput op zaterdag 13 oktober een diner georganiseerd met muziek. Op drie zondagen (14, 21 en 28 oktober) kan ingeschreven worden voor een ‘Dag & Dauwontbijt’ voorafgegaan door de kunstwandelroute onder begeleiding van een van de kunstenaars. Zaterdag 10 november wordt de vijfde editie van dit evenement afgesloten in dorpshuis ’t Perron, in samenwerking met Bibliotheek Dommeldal die in dat pand een vestiging heeft. Er zijn optredens en activiteiten met muziek, boeken en poëzie als ingrediënten. Zo wordt een digitale presentatie getoond van bijzondere boeken uit de bibliotheek van het kasteel. En uiteraard zijn er ook dan lekkere hapjes. (ivb)

Porseleinen kom van Willy van Bussel is te zien in de binnenexpositie op 13 en 14 oktober in Kapellerput in Heeze.

Foto helemaal boven: ‘Wonen aan het water’ van Peter Bergenhenegouwen is te zien in de beeldenroute van KunstSmullen in Heeze.

Voor het volledige programma, locaties, tijden en reserveringen zie: www.kunstsmullen.nl

 

 

Reacties (1)

  1. René van den Bichelaer schreef:

    Jammer dat de auteur het ‘Dit vind je misschien ook leuk’ begint met een overlijdensadvertentie….. jammer in zo’n prachtig programma!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *