We Are Public – Tips oktober 2018

Uitgaanstips van Teddy Tops, hoofdredacteur van We Are Public in Brabant.
Tops weet wat er in de provincie speelt op podia, in musea en galerieën en trakteert lezers van Brabant Cultureel op haar keuze.

 

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

We Are Public on tour!

BRABANT | HET SPEELHUIS | NOVEMBER MUSIC | FESTIVAL CIRCOLO | DUTCH DESIGN WEEK | OKTOBER & NOVEMBER
ON TOUR • In de maanden oktober en november gaan wij samen met Eva van Pelt on tour. We stappen in een busje en gaan alle festivals af. Van Circolo naar de opening van Het Speelhuis in Helmond, naar November Music en de Dutch Design Week. Je kunt instappen voor een intiem concert voor 1. Word nu lid van We Are Public on tour, en ga direct met je nieuwe lidmaatschap naar een van de voorstellingen van de festivallocaties.
www.wearepublic.nl evavanpelt.com

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

King Dude

’S-HERTOGENBOSCH | WILLEM TWEE POPPODIUM | 4 OKTOBER
MUZIEK • King Dude maakt vervreemdende Amerikaanse folk. Het is raar, donker, maar ook mooi en geheimzinnig. Onze redacteur Maarten maakte een voorzichtige vergelijking met Nick Cave. Zeker zeer benieuwd naar!
www.willem-twee.nl

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Nadja Adjoa

EINDHOVEN | DE EFFENAAR | 11 OKTOBER
MUZIEK • Op Best Kept Secret ontpopte Nadja Adjoa zich als een van de best bewaarde geheimen van de Nederlandse muziekscene. Adjoa maakt slimme indiepop, met een R&B sound en feel. Voor liefhebbers van Eefje De Visser, Feist en Unknown Mortal Orchestra is deze dame zeer zeker een tip.
www.effenaar.nl

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

’t Barre Land: Hin und Her

TILBURG | EINDHOVEN | DE NWE VORST TILBURG | PARKTHEATER | 11 EN 23 OKTOBER
THEATER • Een intelligente, humoristische en scherpe voorstelling over statenloosheid. Knap in elkaar gezet, met sterke acteurs, goede dramaturgie en mooie muziek. ’t Barre Land neemt in Hin und Her een voorschot op het sociaal-nationalisme, en dat doen ze angstaanjagend knap.
barreland.nl

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Festival Circolo

TILBURG | LEIJPARK | 12-21 OKTOBER
CIRCUSFESTIVAL • Op een nieuwe locatie, namelijk in het Leijpark in Tilburg, strijkt deze herfstvakantie weer hét circusfestival Circolo neer. Tussen de bomen vindt je tenten, groot en klein, met parels van voorstellingen. Echt de moeite waard en nu ook dichtbij het station. Bezoek met We Are Public elke dag een of meerdere voorstellingen.
www.festivalcircolo.nl

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Firma DRAAK: Ultimate Cube

BREDA | CHASSÉ THEATER | 20 OKTOBER
THEATER • Firma Draak verkent in Ultimate Cube hoe wij als mensen zingeving zoeken in wetenschap en technologie. Een voorstelling vol wonderbaarlijke ontdekkingen, wetenschapsfantasie en kantelende perspectieven. Een aanrader van onze redactie.
www.chasse.nl

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Frankenstein Symposium

EINDHOVEN | NATLAB | 22 OKTOBER
SYMPOSIUM • Hoe beïnvloedt de wetenschap ons leven? Met waanzinnige brainy sprekers, en mind blowing performances zet Baltan Laboratory met Frankenstein Symposium een prachtig programma neer tijdens de Dutch Design Week.
Baltan Laboratories.org

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Bombino

BREDA | MEZZ25 OKTOBER
MUZIEK • Rechtstreeks uit de Sahara! Met een prachtige mix van psychedelische rock, desert blues en reggae verbindt Bombino elk werelddeel met zijn woestijn, zijn Afrika. Een heel bijzondere ervaring, een waanzinnig goeie muzikant en gegarandeerd een prachtige avond.
mezz.nl

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Davy Pieters: How to build a Universe

TILBURG | DE NIEUWE VORST | 25 OKTOBER
THEATER  Davy Pieters is voor mij een van de betere makers van dit moment. Zij durft grote vragen te stellen, is geïnteresseerd in de bewegende wereld om ons heen, de technologische ontwikkelingen en de beeldcultuur. In How to build a Universe gaat zij het toeval te lijf. Valt het te ensceneren? Hoe dan? En hoe beïnvloedt dat ons?
denieuwevorst.nl

Meer over We Are Public: www.wearepublic.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *