We Are Public – Tips september 2018

Uitgaanstips van Teddy Tops, hoofdredacteur van We Are Public in Brabant.
Tops weet wat er in de provincie speelt op podia, in musea en galerieën en trakteert lezers van Brabant Cultureel op haar keuze.

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Preview filmavond

EINDHOVEN | NATLAB| 7 SEPTEMBER
FILM  Hier ben ik zelf heel blij mee! Samen met BROET, organisator van het Eindhoven Film Festival (EFF), mogen we een preview filmavond geven speciaal voor leden van We Are Public. Deze avond krijgen we een aantal films te zien die in de selectie zitten om op het EFF gedraaid te worden. Wij zijn jury, en maken een rapport op. Naar aanleiding van onze cijfers en gedachten wordt er verder geselecteerd. Er is een bar, drankjes zijn incluis. Een super filmavond, met inhoud.
www.facebook.com

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Guangdong Modern Dance Company

EINDHOVEN | PARKTHEATER | 8 SEPTEMBER
DANS  China’s eerste moderne dansgezelschap in het Parktheater. Ze hebben zich veel westerse danstradities eigen gemaakt, maar de Chinese traditie komt er waanzinnig doorheen. Zij staan op alle dansfestivals over de hele wereld en staan bekend om hun elegante bewegingen en atletische capaciteiten. Een heel bijzonder gezelschap, met een nieuwe productie. Ik ben benieuwd.
www.parktheater.nl/programma

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Woordlustig

’S-HERTOGENBOSCH | RUW • BIBLIOTHEEK | 8 SPTEMBER
LITERATUUR  Woordlustig, Het podium voor de woordkunst in ’s-Hertogenbosch is terug met de tweede editie. Hiervoor staan onder meer Gerson Main, Guus van der Steen (Kern Koppen), Daan Taks (nachtdichter Tilburg) en Luan Buleshkaj (Mensen Zeggen Dingen) op het podium. Een top line-up in een mooie bibliotheek. Zeker niet te missen.
www.ruwdenbosch.nl

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Familievoorstelling Artemis

TILBURG | THEATERS TILBURG | 14 SEPTEMBER
THEATER  Als Theater Artemis een nieuwe familievoorstelling heeft, hoort die wat mij betreft thuis in elk tip-lijstje. Het ‘Verhaal van Het Verhaal’ belooft lekker te meta worden, erg vreemd, superspannend. Maar wat het verhaal is? Hier in elk geval de première. Eentje om naartoe te gaan.
www.theaterstilburg.nl

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Paul Scheenstra & Band

EINDHOVEN | ALTSTADT | 21 SEPTEMBER
MUZIEK  Paul Scheenstra, de voormalig drummer van Emil Landman, heeft een gitaar en een microfoon gepakt en zijn eigen band opgericht: Figgie & G.O.D. Figgie biedt een Nederlandstalige mix van Porches, Unknown Mortal Orchestra en Eefje de Visser. Noem het indie / skater / rock muziek, of doe dat niet en luister gewoon naar ze. Deze Utrechtse band komt naar Eindhoven en daar zou elke Brabander gebruik van moeten maken.
www.altstadt.nl

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Under the Horizon

TILBURG | THEATERS TILBURG | 23 SEPTEMBER
DANS  Meer Aziatische dans! Huang Yi is een Taiwanese danschoreograaf en danser, en een fenomeen in zijn genre. In zijn voorstelling Kuka danste hij met een robot. Hiervoor werd hij overladen met prijzen en lof. Deze nieuwe productie is ook bijzonder, niet met een robot maar met ons eigen Nederlands Kamerkoor! ‘Under the Horizon’ gaat over de horizon, waar volgens de Chinese mythologie het hiernamaals begint. Een sprookje om niet te missen.
www.theaterstilburg.nl

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Marieke Lucas Rijneveld

GELDROP | BIBLIOTHEEK DOMMELDAL | 30 SEPTEMBER
LITERATUUR  Marieke Lucas is een schrijver om rekening mee te houden. Ze ontving de C. Buddingh’ prijs voor haar dichtbundel ‘Kalfsvlies’. DWDD maakte van haar debuutroman ‘De avond is ongemak’ het boek van de week, en die week duurde lang. Ik ben fan van het eerste uur en geniet van haar optredens. Ditmaal in Geldrop dus, in het Literair Café.
www.bibliotheekdommeldal.nl

 

Meer over We Are Public: www.wearepublic.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *