Literair magazine fleursdumal.nl publiceert tweede digitale dichtbundel

De website fleursdumal.nl is, zoals de ondertitel zegt, een ‘magazine for art & literature’. ‘Magazine’ kan daarbij ook letterlijk worden opgevat als magazijn: een schier onmetelijk depot vol kunstuitingen, literatuur, aankondigingen en besprekingen met bij de makers een uitgesproken voorliefde – zonder eenkennig te zijn – voor Art brut en Dada. Die makers zijn eerst en vooral Jef van Kempen en zijn dochter Hanneke en de thuisbasis is Tilburg. De site werd geboren, of feitelijk wedergeboren, in 2007 en vierde in 2017 haar tienjarig bestaan. Dat gebeurde bescheiden met de uitgave van een digitale dichtbundel met daarin tien vertalingen van het gedicht Overvloed van Bert Bevers.

De omslag van de bundel kwatrijnen van Paul Bezembinder die in juni 2018 verscheen bij fleurdumal.

Dit initiatief smaakte blijkbaar naar meer, want in juni 2018 verscheen een bundel kwatrijnen van Paul Bezembinder. Deze kan als pdf worden gedownload van de site. Een derde bundel is al in de maak en verschijnt eind 2018. Deze ‘Fantom Ebooks’ zijn een uitgave van Art Brut Digital Editions, een van de loten aan de brede boom die fleursdumal.nl is. Paul Bezembinder (Nijmegen 1961) studeerde theoretische natuurkunde in Nijmegen en hij werkt in Eindhoven. In zijn poëzie zoekt hij in klassieke versvormen en thema’s naar de balans tussen serieuze poëzie, pastiche en smartlap. Naast eigen werk vertaalt hij ook poëzie uit het Russisch. In het geval van de bundel Kwatrijnen. Filosofisch verkenningen is de pastiche en de smartlap zeker te vinden, maar in de nabijheid van het poeziealbum ontgaat in elk geval mij het filosofische karakter. Kwatrijnen tellen vier regels, maar hier zijn het vaak ‘opgevouwen’ oneliners. (lt)

fleursdumal.nl

www.paulbezembinder.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *