Tilburg even weer de stad van de Roadburners

door Joep Eijkens, foto’s en tekst

Je kunt er al jaren de klok gelijk op zetten: in de tweede helft van april strijkt het Roadburn Festival neer in Tilburg. De straten in het centrum worden dan opeens bevolkt door grote groepen mensen die doorgaans gekleed gaan in donkere kleren en met een rijke variatie aan T-shirts in voornamelijk wit en zwart. Hoewel er ook steeds meer vrouwen van de partij zijn, vormen al of niet bebaarde mannen tussen de vijfentwintig en zestig de meerderheid.

De Roadburners komen vanuit de hele wereld naar Tilburg. Maar Roadburn is dan ook – zoals de organisatoren het zelf omschrijven – ‘Europe‘s leading underground festival for psychedelic, avant-garde, doom or any other variation of leftfield sonic pleasures that push the boundaries of music’. En over grenzen gesproken: deugdelijke oordopjes zijn geen overbodige luxe, want er wordt vaak extreem hard gespeeld. Tijdens de twintigste editie, van 19 tot en met 22 april 2018, traden meer dan 110 groepen op met namen als All Pigs Must Die, Black Decades, Motorpsycho, Verwoed en Wiegedood.

Klik om de foto’s te bekijken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *