Brabant Cultureel en Museum Breda in GrensGeluiden op de radio

BredaNu, een lokale omroep voor Breda en omgeving is ook digitaal – en dus buiten de regio – te beluisteren. Het wekelijkse radioprogramma GrensGeluiden (op zondagochtend) besteedt aandacht aan kunst en cultuur, met onder meer interviews, film- en boekbesprekingen. Vanaf zondag 28 januari 2018 is er in het programma regelmatig ook een kort item waarin recente artikelen uit Brabant Cultureel worden voorgesteld.

In diezelfde uitzending, terug te luisteren op de website van de omroep, ook een uitvoerig interview van René Oomen met Jeroen Grosfeld, oud-directeur van het Breda’s Museum. Grosfeld blikt terug op ‘zijn’ museum, beschouwt het vorig jaar geopende Stedelijk Museum Breda en spreekt er zijn verbazing over uit dat dit nieuwe museum elke herinnering aan de voorganger heeft uitgewist, onder meer door letterlijk alle publicaties van het Breda’s Museum weg te gooien en ook alle medewerkers (met hun kennis en ervaring) aan de straat te zetten. Verbijstering is er ook over het zwalkende cultuurbeleid van de gemeente Breda en de desinteresse van de ambtenaren die dat beleid uitvoeren. (lt)

Luister via internet naar GrensGeluiden van 28 januari 2018.

Boven: presentator Rene Oomen tijdens een uitzending van het radioprogramma Grensgeluiden bij de Bredase lokale radiozender BredaNu. Grensgeluiden is terug te luisteren op de website. Foto Piet den Blanken

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *