‘Driest’ is een prima thriller van Dinie Bell

Zelf lees ik ze alleen als er geen andere lezenswaardige boeken voorhanden zijn, maar mijn vrouw is een echte liefhebber van de betere thriller.

Ik vroeg haar Driest van Dinie Bell te lezen. Bell (1956) is een Eindhovense auteur van wie Brabant Cultureel tot nu toe geen boek besprak, en dat terwijl zij er voor Driest al vier liet publiceren. In 2011 was dat de roman Alstublieft papa…, in 2013 de psychologische thriller Achtervolgingsdrift in 2014 gevolgd door de thriller Hysteria en eind 2015 door Knekelhuis. Nu is er dus Driest, waarover mijn vrouw toen ze het uit had, zei: “Van deze schrijfster zou ik best meer willen lezen.” Waarom, vraag ik? Maar ze vind het moeilijk iets over Driest te vertellen zonder de plot te verraden. Ik begrijp dat de hoofdpersoon een introvert meisje is dat te maken krijgt met geweld en daar op reageert. Haar leven wordt ongewild geregeerd door een betrekkelijke buitenstaander die haar aanzet tot acties die adembenemend spannend zijn. “Het blijft tot het eind toe interessant. Je moet doorlezen om het allemaal te doorzien.” Zo te horen een thriller die is, zoals een thriller moet zijn. (jvdv)

Dinie Bell, Driest, Groningen: Palmslag 2017, 195 pp., ISBN 978-94-9177368-6, pb., € 18,95

      palmslag.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *