Nieuwe fotoprijs als eerbetoon aan de hoffotograaf van de SP

Nog tot en met 31 december 2017 kunnen fotografen werk inzenden voor een nieuw prijs die is ingesteld door de SP (Socialistische Partij). Het gaat om de Paul Peters Fotoprijs voor sociaal geëngageerde fotografie. De prijs is vernoemd naar de man uit Oss die vanaf de oprichting van de SP hoffotograaf is geweest van de partij en hij wordt gezien als eerbetoon aan deze SP-er van het eerste uur. Paul Peters overleed aan kanker op 20 november 2017, 62 jaar oud.

Volgens het Paul Peters Fonds heeft de fotograaf sinds begin jaren zeventig ‘een maatschappelijke ontwikkeling vastgelegd met foto’s die onrecht aan de kaak stellen, die betrokkenheid en verzet in beeld brengen, die een beroep doen op solidariteit en medemenselijkheid en waaruit hoop op een betere toekomst spreekt’.

Foto Paul Peters

De Paul Peters Fotoprijs is organisatorisch ondergebracht bij de Zilveren Camera en vormt daarbinnen geen aparte categorie. De SP werkt met een eigen jury die een eigen keuze maakt uit het ingezonden werk, met name in de categorie Documentaire. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 2500 euro, plus een opdracht ter waarde van datzelfde bedrag.  In de jury zitten onder anderen Joost van den Broek en Cigdem Yuksel die in 2007, respectievelijk 2016 de Zilveren Camera wonnen. (je)

 

 

Reacties (2)

  1. Hoe kan men zich aanmelden voor deze prijs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *