Nieuw cultuurfestival in Bergen op Zoom

Op zaterdag 7 oktober 2017 vindt aan de Grote Markt in Bergen op Zoom voor het eerst het Bergs Cultuur Festival plaats. Tijdens deze dag is er ruimte voor alle culturele uitingen en het festival is een eerste aanzet om Bergen op Zoom tot pleisterplaats te maken van mensen die zich aan die culturele uitingen overgeven (de beoefenaars) en mensen die zich daaraan laven (het publiek).

De Bergse cultuurscene is gevarieerd en kent kwaliteit, maar de organisatoren willen ook bewijzen dat de stad in staat is kunstenaars en publiek van buiten de stadsgrenzen (en landsgrenzen) binnen te halen. festival is een initiatief van Sonn Franken (BoZinBeeld.nl) en Frank Nuijten. De presentatie is in handen van Volkan Tasdan.

Er komen fotografen, schilders, tekenaars, beeldhouwers, schrijvers en muzikanten en er hebben zich al ruim hebben ruim dertig deelnemers gemeld uit Nederland, België, Spanje, Senegal en Zambia. Het merendeel daarvan overigens schrijvers en dichters, maar ook muziek, dans en theater. Als bijdrage van alle deelnemende schrijvers verschijnt een bundel met gedichten en korte verhalen onder de titel Verwoord. Organisator Sonn Franken presenteert zijn tweede dichtbundel gedichten (met foto’s) Voorbij de einder. (lt)

Op 7 oktober wordt het Bergs Cultuurfestival gehouden in Den Engel, het voormalig bioscooptheater De Roxy, aan de Grote Markt in Bergen op Zoom. Foto Jim Bernaards

 

Het Bergs Cultuur Festival, 7 oktober 2017 in het voormalig bioscooptheater De Roxy aan de Grote Markt, Bergen op Zoom. De entree is gratis en het publiek kan vanaf 12:00 uur terecht. De officiële opening zal om 13.00 uur plaatsvinden door de wethouder van Cultuur van de Gemeente Bergen op Zoom. Het programma met sprekers, demonstraties, muziek en dans wordt vanaf 18.00 uur feestelijk afgesloten met de band Navenant.

 www.bozinbeeld.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *