Het Zuidelijk Toneel richt de schijnwerper op Philips

Het Zuidelijk Toneel (HZT) brengt in september het wedervaren van Philips voor het voetlicht. In de voorstelling LAMPENMAKERS. Hoe Philips kwam, made things better en alles veranderde, gaat het over de veranderingen bij Philips: de successen en de mislukkingen door de generaties heen. Want alles is tenslotte mensenwerk en niets is zoals het lijkt. Veranderingen gaan niet zonder slag of stoot, de opvolger staat de trappelen, de aandeelhouders morren…

De theatersetting is een groot feest in – hoe kan het ook anders – de Philipszaal van het Parktheater in Eindhoven. LAMPENMAKERS wordt alleen daar gespeeld, gedurende drie weken in september. Binnenkort beginnen de repetities met de acteurs Tijn Docter, Bart Klever (beide Phlips directeuren), Peter Vandemeulebroecke, Sarah Jonker en Judith Sledes. Nicolas Rombouts (bekend van Dez Mona) componeert de muziek en speelt ook in de voorstelling op Philicordas. Een Philicorda is een door Philips uitgevonden elektronisch huisorgel. Het theaterstuk wordt geregisseerd door Roel Swanenberg, teksten zijn van Marcel Osterop.

LAMPENMAKERS is het sluitstuk van een trilogie over de macht in Eindhoven. Eerder bracht HZT Waterdragers (over de gemeente) en De Waakhonden (over het Eindhovens Dagblad) Binnenkort meer over deze bijzondere voorstellingen in Brabant Cultureel. (jk)

www.hzt.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *