Onderweg: fotocolumn

door Joep Eijkens

Joep Eijkens gaat nooit de deur uit zonder camera. Er valt onderweg ook zoveel te zien dat hij wil vastleggen – van bijzondere mensen tot rare plekken, van mooi licht tot kauwen in een kloostertuin. Voor Brabant Cultureel maakt hij deze rubriek waarin tekst en fotografie worden gecombineerd.

 

Meisje in blauw en geel
Museum De Pont is een fotogenieke plek. Dat heeft niet alleen te maken met de lichtval door de sheddaken, herinnerend aan het textielverleden van het complex. Ook de ruimte zelf is prachtig. En niet zelden vormt de tentoongestelde kunst een aardige of interessante achtergrond. Wat mij betreft soms interessanter dan de kunst zelf.

Soms ook komen bezoekers en kunstwerken mooi bij elkaar. Zoals de vorige keer dat ik het Tilburgse museum voor hedendaagse kunst bezocht. Kijkend naar het werk van de Schotse kunstenaar Callum Innes – grote fel gekleurde vierkanten – zag ik in mijn linkerooghoek een meisje naderen dat kennelijk hield van de kleur blauw. Zelfs haar haren waren blauw. ‘In haar blauwe periode’, schoot door mijn hoofd. Zij wilde wel even poseren en toen ze voor het gele vlak stilstond, maakte ik een foto. Het blauwe vlak werkte ook wel. Maar nee, geel was vermoedelijk beter.

En opeens besefte ik dat ik vaker dit soort schoonheid najaag.

 

 

© Brabant Cultureel 2017

 

 

Reacties (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *